VIDEO: Pochod Za spravodlivé Slovensko podporili tisíce ľudí

18.10.2019
0

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Páčil sa vám článok?

Pochod iniciatívy Za slušné Slovensko pod názvom Za spravodlivé Slovensko podporili v piatok v Bratislave tisícky ľudí. Iniciatíva naďalej volá po vyšetrení vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, dôslednom vyšetrení káuz a novej dôveryhodnej vláde. Aktuálny pochod je podľa organizátorky Karolíny Farskej reakciou na terajšie kauzy.

Konkrétne na zverejnenie informácií z aplikácie Threema Mariana Kočnera, ktorý je obvinený z objednávky Kuciakovej vraždy, ako aj jeho údajnej nahrávky s prokurátorom Dobroslavom Trnkom a nahrávky Gorily.

"Vidíme, že ten verejný tlak má zmysel, tí ľudia postupne odchádzajú," skonštatovala Farská. Slovensko podľa nej prechádza očistným procesom, hoci niektoré zmeny trvajú dlhšie, pretože "nie sú dielom jednej vlády".

Zdroj: TASR - Dano Veselský

​Dav ľudí prešiel od Hodžovho námestia až k budove parlamentu. Zhromaždenie svojou účasťou podporila česká investigatívna novinárka Pavla Holcová, duchovný Daniel Pastirčák a sociológ Martin Bútora.

Pred budovou Národnej rady SR organizátori vyzvali k odstúpeniu sudkyňu Moniku Jankovskú, prokurátora Dobroslava Trnku, špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika a na odchod Roberta Fica z politiky. Generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára vyzvali k činom.

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Ďalšie zhromaždenia iniciatívy Za slušné Slovensko sú podľa organizátorov podmienené aktuálnym dianím. Plánované sú len dve - na výročie Nežnej revolúcie a vraždy Kuciaka a Kušnírovej.

Protestné podujatie zorganizovala v piatok aj mimoparlamentná strana Za ľudí. Pred úradom vlády v Bratislave verejne púšťali údajnú nahrávku Gorily a komunikácie Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Akciu podporili opoziční zástupcovia Richard Sulík a Ondrej Dostál (obaja SaS), Igor Matovič z OĽaNO a mimoparlamentných strán a hnutí Michal Truban (PS) a Alojz Hlina (KDH).

Zhromaždenie na Námestí slobody pred úradom vlády:

Zdroj: nc

​Protest zorganizovaný stranou Za ľudí - prišiel aj Igor Matovič z OĽaNO:

Zdroj: nc

(TASR, nc) 

Páčil sa vám článok?