Trio motivačných faktorov, ktoré vašich zamestnancov doslova nakopnú

21.9.2019

Zdroj: Shutterstock /SC

Páčil sa vám článok?

(pr) Ak ste sa rozhodli podnikať, potenciál vašej energie musí byť obrovský. Už to nebude len rodina a priatelia. Svoj čas musíte obetovať aj pre svoj úspech. Aby nebola pre vás táto cesta priveľkou záťažou, máme pre vás Trio originálnych a nevyhnutných doplnkov, ktoré vám v podnikaní nesmú chýbať.

Podnikanie nie je len o ziskoch, práci a výkonoch. Je to aj o zamestnancoch, ktorý potrebujú pre splnenie vašich noriem určitú energiu. Motivácia vo forme vhodne zariadeného priestoru, prestávok a zábavy sa určite zíde. Tak poďme na to.

Pohodlný nábytok na recepciu

Alebo ktorýkoľvek iný úsek a oddelenie nesmie chýbať. Zamestnanci trávia v práci väčšiu časť dňa a musia vám byť počas týchto hodín neustále k dispozícii. Získať si však ich neustálu pozornosť nie je jednoduché. Nový nábytok na recepciu so všetkým čo má mať, alebo iné moderné a adekvátne zariadenie pracoviska, je jedným z hlavných motivačných faktorov.

Čas na odpočinok

Odpočinok, počas ktorého sa zamestnanci môžu najesť, vypiť čaj alebo kávu, je ďalším z hnacích motorov vašej firmy. Sedieť niekoľko hodín za počítačom je únavné a dokonca to môže pracovníkom zničiť aj ich chrbát.

Preto, ak chcete mať v práci čulých kolegov, dajte im priestor na pauzu a osvieženie. Ideálnym riešením je napríklad chutná káva pre firmy, ktorú im poskytnete zdarma. Kofeín dokáže človeka príjemne povzbudiť a v mnohých prípadoch (podľa vedeckých výskumov) aj podporiť ich zdravie,

Zábava s ohňostrojom

Aj keď jej možno až taký priestor vo vašej firme nie je, mali by ste na ňu myslieť. Pre niekoho možno stačí príjemná atmosféra a dobrí kolegovia. Iní zamestnanci si možno viac potrpia na teambuildingové aktivity, firemné večierky a akcie s veľkolepým ohňostrojom.

Možností, ako sa v práci zabaviť je veľa, stačí si vybrať ten správny spôsob a zapojiť doň všetkých zúčastnených. Je to jeden z ďalších skvelých motivátorov. Ešte lepšie ale urobíte, ak ich všetky spojíte v jedno.

Páčil sa vám článok?