Nové ihrisko v Rovinke od Dobrého suseda

18.9.2019

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.

Páčil sa vám článok?

(pr) Centrum Rovinky zdobí nové detské ihrisko. Je pýchou ľudí, ktorí sa spojili pre dobrú vec a financie, z ktorých časť získala obec z grantového programu Dobrý sused, doplnili vlastnou prácou.

Pôvodné detské ihrisko bolo v stave, ktorý deti nelákal a v rodičoch vzbudzoval nedôveru. Obecný úrad v Rovinke preto využil možnosť zapojiť sa do grantového programu Dobrý sused a získal financie na rekonštrukciu. Hracie prvky poznačené časom zmizli, namiesto štrku pribudla príjemná dopadová plocha zo zatrávňovacích blokov. S veľkou nezištnou pomocou dobrovoľníkov a miestnych záhradkárov bola revitalizovaná okolitá zeleň a vysadené nové levanduľové záhony. Pomohli aj skauti, ktorí pri ihrisku zhotovili knižnú búdku.

​Grantový program Dobrý sused, ktorý podporil projekt obnovy ihriska v Rovinke, spustila spoločnosť Slovnaft v októbri 2018. Zameriava sa na podporu komunít žijúcich v okolí bratislavskej rafinérie s cieľom napĺňať ich potreby. O grant do výšky 4000 eur sa môžu uchádzať samosprávy, školské zariadenia a občianske združenia z Vrakune, Podunajských Biskupíc a Rovinky.

Grantová výzva je naďalej otvorená a nepretržite prijíma projektové návrhy. Bližšie informácie nájdu žiadatelia na www.slovnaftludom.skwww.ekopolis.sk.

 

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.

Páčil sa vám článok?