Leto v Bratislave: Najpredávanejšie slnečné okuliare počas leta 2019

26.8.2019

Zdroj: Shutterstock /SC

Páčil sa vám článok?

(pr) Celý rok sa nevieme dočkať leta. Množstva slnečných dní, dovolenky pri mori, výletov strávených v lone prírody. Potom však, bohužiaľ, leto preletí nesmierne rýchlo. Letné dni sú plné slnka, a preto si každý potrebuje zadovážiť slnečné okuliare. Chceli by ste vedieť, ktoré okuliare boli hitom leta 2019? My sme to za vás zistili.

Slnečné okuliare sa v dnešnej dobe stali určitou samozrejmosťou. Jednak sú štýlovým módnym doplnkom, na druhej strane ochraňujú naše drahocenné oči. Už počas prvých jarných slnečných dní zákazníci vyhľadávajú očné optiky. Najsilnejšiu sezónu však pociťujú optiky počas leta. Vďaka DUOS.sk sme zistili, ktorým modelom a značkám podľahlo tento rok najviac zákazníkov.

1.) Malé okuliare zažili toto leto úspešný comeback

Módny trendy sa  veľmi rýchlo šíria a ešte rýchlejšie v dobe social médií a rôznych influencerov. Stačí, keď sa celebrita na svojom IG účte mihne s určitou novinkou a ostatní budú s týmto trendom pokračovať.

To sa stalo aj s tiny okuliarmi, ktoré boli módnym hitom 90. rokov. V súčasnosti sa niekoľko hollywoodskych celebrít a známych modeliek v tiny štýlovkách predviedlo a teraz ich chce jednoducho každý.

Ani ulice Bratislavy sa nevyhli tomuto výraznému trendu. Nákupné maniačky začali nosiť tiny štýlovky v rôznych tvaroch – okrúhle, srdiečkové, hranaté či trojuholníkové. Medzi najobľúbenejšie tiny štýlovky patria modely od značky Balenciaga a Moschino.

Zdroj: SC

 Moschino MOS006/S VK6 a GUCCI GG 0516S 006

2.) Mačacie oči si získali srdce nejednej štýlovej ženy

Okuliare v tvare mačacích očí sú v móde už niekoľko sezón, na popularite im to však vôbec neubralo. Niet sa čomu diviť. Tento druh okuliarov vám dokáže dokonale predĺžiť a opticky zúžiť tvár. Možno aj preto sa opäť stali hitom leta. Tajomstvo cat-eye štýloviek už pred niekoľkými desiatkami rokov odhalili svetové hviezdy ako Marilyn Monroe alebo Audrey Hepburn a my sme im za to nesmierne vďačné. V rámci cat-eye modelov sa mnohým ženám s elegantným štýlom zapáčili práve Fendi okuliare.

Zdroj: SC

Fendi FF 0190/S 000 GY a DITA ARISE A

3.) Nadrozmerné okuliare – dokonalá ochrana pred slnkom

Medzi hity leta 2019 sa jednoducho nedá nezaradiť oversized slnečné okuliare. Sú skvelým módnym doplnkom, ktorý je v móde už niekoľko rokov. Vedia to aj Bratislavčanky, a preto si ich vybrali aj počas leta 2019. Narozdiel od tiny okuliarov sa môžete pri oversized šošovkách spoľahnúť na to, že dokonale ochránia vaše oči pred škodlivým UV žiarením. Pokrývajú totiž celú časť oka.

Toto leto sa nieslo v znamení okuliarov, ktoré sú v móde už niekoľko sezón. Aj keď majú módne trendy niečo do seba, počúvajte váš vnútorný vlas. Ak vám jednoducho nejaký typ okuliarov sedí a cítite sa v ňom dobre, kľudne si ho vyberte aj počas ďalších sezón. Pri výbere je predsa najdôležitejšie vaše pohodlie.

Páčil sa vám článok?