Obchodné priestory v Urban Residence dopĺňajú občiansku vybavenosť celej lokality

21.8.2019

Zdroj: Lucron

Páčil sa vám článok?

Urban Residence doplní už čoskoro svoje retailové portfólio o nové zaujímavé prevádzky. Ako developer pristupuje k voľbe vhodných retailových nájomníkov, a zároveň zabezpečuje komfort obyvateľov zóny, nám porozprával Peter Sluka, pôsobiaci v spoločnosti LUCRON ako vedúci oddelenia pre komerčný leasing.

Projekt Urban Residence je od svojho začiatku primárne rezidenčné bývanie, ktoré obyvateľom Nového Mesta poskytne nadštandardnú občiansku vybavenosť vďaka zeleni vo vnútrobloku, ihrisku, práčovni a obchodným priestorom jednotlivých blokov. Ako si prevádzky vyberáte?

Skladba prevádzok odráža potreby obyvateľov Urban Residence, aj celej zóny. Račianska ulica je síce prepojená s centrom mesta dopravným ťahom, samotná ulica však neposkytuje dostatočné množstvo rôznorodých prevádzok pre nakupovanie či relax. Práve preto v Urban Residence popri obchodných prevádzkach vytvárame aj oddychové zóny so zeleňou, verejné parkovanie a v pláne je aj detské ihrisko.

Zdroj: Lucron

​Nájomníkov obchodných priestorov si vyberáme svedomito. To znamená, že mix prevádzok a služieb sme koncipovali tak,  aby obyvatelia mestkej časti mali na dosah kvalitné služby, obchody a reštaurácie. Naďalej chceme dopĺnať obchodnú zónu a prispôsobovať ju potrebám danej lokality a obyvateľov Urban Residence.

Na čo sa môžu Bratislavčania tešiť? Aký retail pribudne, respektíve už pribudol, do lokality Urban Residence?

Aktuálne sú otvorené potraviny Starý otec, známe kvalitnými výrobkami, pekáreň Nagelreiter, v ktorej si obyvateľ kúpi čerstvé pečivo, aj posedí pri dobrej káve. Občiansku vybavenosť lokality sme doplnili Lekárňou Urban, prevádzkou 101 Drogerie, kaderníctvom Hair bar a obchodom Cyklošpeciality s bicyklami a cyklodoplnkami, či pobočkou a bankomatom Slovenskej sporiteľne.

Zdroj: Lucron

​Čoskoro otvoria svoje prevádzky aj potraviny Malina, Praktická Ambulancia, Urban Café a reštaurácia Srdcovka. Okrem toho pribudne aj Mäso od Romana, kde si zákazníci budú môcť zakúpiť kvalitné mäso a mäsové výrobky. Roman Kóňa, majiteľ konceptu, bude na mieste pripravovať aj mäsové špeciality na grile. Srdcom gastra bude reštaurácia Srdcovka. Bude to jedna z najväčších prevádzok v Urban Residence, spojená s terasou. Svojím pivným konceptom prinesie do lokality tradičné jedlá z prešporskej kuchyne, ktoré zákazníci môžu poznať aj z jej prevádzky v Starom Meste.

V čom sú obchodné priestory v Urban Residence výnimočné? Na čo ste si dávali pozor pri tvorbe konceptu daných priestorov?  

Už pred samotnou tvorbou projektu Urban Residence sme si uvedomovali, že vytvárame obchodné priestory v bytovom dome, a tomu sme prispôsobili celý koncept a technické zabezpečenie obchodných priestorov. Všetky prevádzky disponujú kvalitnými hliníkovými výkladmi, ktoré spĺňajú vysoké akustické požiadavky. Vstup do prevádzok a do verejného parkoviska je orientovaný mimo vchodov bytových domov. Každý jeden obchodný priestor takto môže fungovať úplne samostatne. Tieto priestory sme vybavili  samostatnými šachtami pre vzduchotechniku, ktoré sú vyvedené na strechu domu a nie sú nijako spojené so stupačkami bytov. Ďalšou z technológií sú predprípravy pre lapače tukov, ktoré sú pre prípad potreby pre jednotlivé prevádzky prichystané v suteréne bytových domov. Riešenie terasy Srdcovky sme tiež nenechali na nájomcov. Terasa bude zachytávať akustiku a osvetlenie. Týmito opatreniami eliminujeme pachy, hluk a svetlo z prevádzky a terasy.

Zdroj: Lucron

V Novom Meste dlhodobo vnímame nedostatok obchodných priestorov, hlavne s koncentráciou „pod jednou strechou“. Ako je to s obsadenosťou v Urban Residence?

Niektoré obchodné priestory sú stále k dispozícii. S ich obsadením netlačíme na pílu, nájomcov si starostlivo vyberáme. Bližšie informácie o prevádzkach a ich otváracích hodinách nájdete na stránke www.urbanresidence.sk/retail.

 (npr) 

Zdroj: Lucron

Páčil sa vám článok?