Nemáte program na nový prázdninový týždeň? Pozrite si, čo všetko sa bude konať v hlavnom meste

15.7.2019
Rozprávky pri Dome Kultúrne leto a hradné slávnosti

Zdroj: BKIS

Páčil sa vám článok?

Aj v tretí prázdninový týždeň sa v hlavnom meste konajú rôzne zaujímavé akcie a podujatia. Stačí si len vybrať.

Kultúrne leto a hradné slávnosti

Najväčší mestský festival Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava aj v roku 2019 plánuje z Bratislavy vytvoriť scénu plnú multižánrových programov pre obyvateľov, ale aj letných návštevníkov hlavného mesta. Festivalové programy nájdete v uliciach, v parkoch a v záhradách, na nádvoriach, na brehu Dunaja, ale aj v jednotlivých mestských častiach a potešia každú vekovú kategóriu, rovnako ako priaznivcov rôznych žánrov. Júlový program si pozrite TU.

Cvičenia vo Vodárenskej záhrade

Karloveský športový klub v spolupráci s Vodárenským múzeom BVS vám počas letných mesiacov od pondelka do štvrtka (22.06.2019, So - 31.08.2019, So) opäť prináša obľúbené cvičenia v záhrade Vodárenského múzea na Devínskej ceste.

Stačí si priniesť podložku na cvičenie a dobrú náladu. V prípade nepriaznivého počasia sa cvičenia neuskutočnia.  Viac informácií  a podrobný program nájdete tu, alebo na tel. +421 910 909 992

PechaKucha Night Bratislava

Gurmánstvo a gastronómia, budú leitmotívom špeciálnej 44. edície PechaKucha Night Bratislava. Na nej vystúpia gastro odborníci a kritici, výnimočné malé prevádzky, ktoré kladú dôraz na kvalitu, originalitu a udržateľnosť, ako aj ostrieľané príklady podnikania v gastro biznise. Tiež lokálni pestovatelia, sociálne angažované iniciatívy, či projekty vybraných dizajnérov a vizuálnych umelcov, založené napríklad na komunitnom varení.

Organizátori lákajú na príjemný letný piknik v spoločnosti inšpiratívnych hostí, ochutnávok dobrého jedla, vína a ďalších špecialít, tentokrát výnimočne priamo pod holým nebom v areáli Novej Cvernovky. Ochutnávky a piknik začínajú v stredu o 19-tej, prezentácie prídu na rad pri zotmení o 20:20.

Vstupné je 5 eur, rezervácia na info@pechakucha.sk alebo na mieste, 1 euro študenti a študentky umeleckých škôl s preukázaním platného študentského preukazu

Street Food Park

Pravidelná gastro akcia pred Starou tržnicou ponúka obedy aj večere, od stredy 17.7. (12h - 22h). do soboty 20.7. (12h - 22h). Riady a poháre používané predajcami na Street Food Parku sú kompostovateľné. V rámci akcie sa separuje odpad, v recyklačných staniciach vás usmernia pracovníci, ohľadne správneho triedenia.

Počas Street Food Parku sa v Starej tržnici bude od stredy do piatku konať Cestovateľský festival Kaleidoskop. V sobotu ho vystrieda tradičný potravinový Trh-Piac-Markt.

(citylife,nc)

Páčil sa vám článok?