Na žltých bicykloch o niečo komfortnejšie

10.7.2019

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.

Páčil sa vám článok?

(pr) Cyklistická sezóna je v plnom prúde a bikesharingová služba Slovnaft BAjk to svojimi aktivitami len potvrdzuje. Pribudli nové dokovacie stanice, vyriešil sa problém s preplnenými miestami a spustila sa očakávaná mobilná aplikácia.

Dlhodobý cieľ – spraviť službu užívateľsky čo najkomfortnejšiu – napĺňa Slovnaft BAjk postupne. Nové dokovacie stanice pribudli v Sade Janka Kráľa pri Auparku, na Nobelovom námestí, na Antolskej/Krásnohorskej či Ursínyho. Dočasnú letnú stanicu nainštaloval prevádzkovateľ aj na Tyršovom nábreží pri Magio pláži. Okrem toho sa najviac využívané stanice doplnili o núdzové stojany poskytujúce plnohodnotné parkovacie miesta. Momentálne pripravuje magistrát podklady k inštalácii ďalších 15 staníc a diskutuje sa aj so súkromnými subjektami, ktoré prejavili záujem o vlastné dokovacie stanice.

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.

Na svete je už aj mobilná aplikácia. Užívatelia ju nájdu v Google Play aj App Store. Vďaka nej si vedia jednoducho sledovať svoje konto, prezerať mapu aj prejdenú trasu, využívať notifikácie, nahlásiť poruchy alebo požičať bicykel pomocou QR kódu, ktorý je priamo na bicykloch.

Služba od svojho spustenia zaznamenala už takmer 323 000 jázd. To znamená menej ľudí v iných dopravných prostriedkoch a tým aj lepšie ovzdušie pre Bratislavčanov.

Zdroj: SLOVNAFT, a.s.
Titulná foto: Nová dokovacia stanica pri Sade Janka Kráľa
Foto v článku: Nová dokovacia stanica na Ursínyho ulici / Mobilná aplikácia Slovnaft BAjk

 

Páčil sa vám článok?