JTRE opravila posledný úsek promenády

21.6.2019
Dunajská promenáda

Zdroj: JTRE

Páčil sa vám článok?

Spoločnosť JTRE (J&T Real Estate) v spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto v predstihu dokončila opravu posledného úseku dunajskej promenády. Bratislavčania tak už využívajú nábrežnú promenádu bez obmedzení.

Pôvodný betónový povrch promenády v okolí detského ihriska River Parčík bol poškodený, a tak sa spoločnosť JTRE rozhodla opraviť ho na vlastné náklady. Dnes je dunajská promenáda kompletne zrekonštruovaná od SNP až po Most Lafranconi. Úsek sa podarilo dokončiť o takmer dva týždne skôr.

 „Som veľmi rada, že sa tento projekt podarilo dokončiť v takom krátkom čase. Obyvatelia Bratislavy sa môžu opäť tešiť z plnohodnotnej promenády. Verím, že v letných horúčavách budú prechádzky pri Dunaji veľmi príjemným oddychom,“ povedala Zuzana Aufrichtová, starostka bratislavskej mestskej časti Staré Mesto.

„Dunajská promenáda spája ľudí s riekou a tvorí významný a veľmi obľúbený mestotvorný prvok. Sme radi, že po rekonštrukcii bude opäť tvoriť plnohodnotnú súčasť mestského života Bratislavčanov,“ povedal Pavol Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE.

Zdroj: JTRE

​Zrekonštruovaný úsek promenády je súčasťou Zóny tolerancie, ktorá vznikla z iniciatívy JTRE na dunajskej promenáde pred dvoma rokmi. Cieľom je viesť cyklistov, chodcov a ďalších návštevníkov promenády k vzájomnej tolerancii a rešpektu počas pohybu na bratislavskom nábreží. Podobné iniciatívy sú pravidelnou súčasťou života západných metropol. 

Aktívny developer

Náklady na rekonštrukciu úseku niesla spoločnosť JTRE, ktorá sa v spolupráci s mestskými časťami dlhodobo usiluje o zlepšovanie života Bratislavčanov. Medzi úspešné verejnoprospešné projekty JTRE v hlavnom meste patrí napríklad nedávna rekonštrukcia Dúbravskej cesty, na ktorej vznikla cyklotrasa a chodník, oprava Veľkej závojovej fontány v Ružinove alebo revitalizácie viacerých podchodov. 

 (pr) 

Zdroj: JTRE

 

Páčil sa vám článok?