Osvojte si 3 jednoduché pravidlá, s ktorými to bude vo vzťahu oveľa lepšie

12.5.2019

Zdroj: Shutterstock /SC

Páčil sa vám článok?

(pr) Vzťahy sú komplikované, a aj keď si myslíte, že ste všetko zlé už prekonali, vždy je tu niečo, čo vás môže prekvapiť alebo niečo čím môžete naopak svojho partnera prekvapiť vy. Aby v tom všetkom ale nenastal chaos, musíte si nájsť tú správnu rovnováhu. Pomôže vám v tom niekoľko jednoduchých pravidiel, ktoré nesmú chýbať v žiadnom zdravom vzťahu.

Vyzdvihujte pozitívne veci

Nikto z nás nie je dokonalý, aj telo po čase starne, v dôsledku čoho si často musíme pomáhať Viagrou. Veľkou chybou ale je, ak sa vo vzťahu vyzdvihujú len negatívne veci. Nielen pracovnoprávny vzťah si vyžaduje odmenu. Niečo podobné by malo fungovať aj medzi dvoma ľuďmi.

Snažte sa oceniť to dobré, aj keď sú to len maličkosti. Robte to pravidelne a uvidíte, že váš vzťah bude na tom lepšie.

Robte čo najviac vecí spolu

Nájsť si dôvod na trávenie spoločných chvíľ je pre plnohodnotný vzťah veľmi dôležité. Spoločné koníčky, večera, divadlo, kino alebo šport. Plánovaný nákup detských náušníc a mnohé iné veci  vás utvrdia v tom, že ste na všetko dvaja a názor toho druhého si vážite.

Pravda a úprimnosť posilní dôveru

Aj tá najmenšia lož sa môže časom premeniť na obrovský problém, ktorý zanechá vo vašom vzťahu   stopu v podobe trhliny. Niektoré veci sa hovoria a znášajú ťažšie, ale vždy je to lepšie ako časovaná bomba v podobe odhaleného tajomstva. Nehovoriac o tom, ak nosíte tehotenské rifle a o niekoľko mesiacov očakávate príchod vysnívaného potomka.

Úprimnosť medzi dvoma ľuďmi vo zväzku sa cení viac ako zlato, tak si ju strážte a neprídete tým o dôveru partnera, ktorá je základným pilierom vzájomného spolunažívania a spokojnosti. Vieme, že je to niekedy náročné, ale za ten komfort a pohodlie vo vzťahu vám to predsa stojí!

Páčil sa vám článok?