Z Bratislavy vyrazí pelotón 150 elitných cyklistov zo 14 krajín sveta

2.5.2019

Zdroj: SZC/Ján Luky

Páčil sa vám článok?

Už o pár dní, v nedeľu 12. mája, odštartuje v našom hlavnom meste pelotón cyklistov v rámci medzinárodného podujatia Visegrad 4 Bicycle Race - Grand Prix Slovakia. Preteky sú zaradené do kalendára Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) v cestnej cyklistike ako Európsky pohár.

Na podujatí, ktoré sa koná  každý rok v členských krajinách Vyšehradskej štvorky (Poľsku, Maďarsku, Česku a na Slovensku), sa tentoraz zúčastní 150 pretekárov z 25 družstiev, reprezentujúcich 14 krajín. Preteky odštartujú v nedeľu 12. mája v Bratislave na námestí M. R. Štefánika o 12. hodine a pokračovať budú cez Devín, Stupavu, Pernek, Pezinskú Babu, Pezinok, Šenkvice až do Senca, kde pretekári absolvujú štyri okruhy. Predpokladaný cieľ  je  o 15.30 hodine  na Slnečných jazerách - Sever.

Mapa trate GP

Zdroj: SZC

​Víťazov podľa pravidiel Medzinárodnej cyklistickej federácie čakajú finančné ceny v celkovej hodnote 2 570 eur. Najlepší pretekári za jednotlivé krajiny dostanú navyše Vyšehradský pohár.

Podujatie organizuje Slovenský zväz cyklistiky pod záštitou  ministra zahraničných vecí a Európskych záležitostí Miroslava Lajčáka a primátora Bratislavy Matúša Valla.

Viac informácií nájdete na https://www.cyklistikaszc.sk

Časový plán GP

Zdroj: SZC

​ (red)

 

Páčil sa vám článok?