Šialené: Niekto vo veľkom podhadzuje psíkom žiletky zabalené do párkov

14.4.2019
0
Žiletky v párku

Zdroj: FB Pezinok/Tomáš T.

Páčil sa vám článok?

Nie iba v Bratislave, ale aj v okolitých mestách a obciach niekto zákerne útočí na štvornohých miláčikov ľudí. Do trávy, kríkov či ku kontajnerom rozhadzuje párky, v ktorých sú ukryté ostré kúsky žiletiek.

V marci sme vás informovali, ako niekto vo výbehu pre psov v Karlovej Vsi na Dlhých dieloch rozsypal pripináčiky. Čo sa však najnovšie deje v neďalekom Pezinku, je ešte oveľa horšie. V uplynulých dňoch viacerí psičkári objavili na prechádzke so psom v tráve pohodené párky, v ktorých sa ukrývala žiletka. Jedným z nich je i Veronika. "Deje sa to aktuálne posledné dva-tri dni. My sme môjmu psíkovi vytiahli jeden takýto kúsok párku už priamo z papuľky na Suvorovovej ulici. Ide klasickú žiletku Astra, ktorú niekto rozlámal na malé kúsky a vložil do nakrájaného párku," povedala pre banoviny.sk Veronika.

Kúsky žiletky v párku, ktoré vybrala Veronika psíkovi z papuľky:

Zdroj: Veronika

Informácia sa bleskovo šíri aj na facebookovej stránke Pezinok, kde so svojimi skúsenosťami prispelo viacero miestnych psičkárov. Zdá sa, že sa to deje vo veľkom a na viacerých miestach na severe mesta. Ďalšie takéto párky našli na ulici Laca Novomeského. Rovnakú hroznú skúsenosť pripojil aj pán Tomáš i s fotografiou (úvodná foto článku). "Našli sa teraz ďalšie párky plné žiletiek pri výmeničke za elkom na severe," informoval. Ľudia našli spomínané párky v tráve, pri kríkoch či kontajneroch, teda prakticky neviete, akému miestu sa vyhnúť.

Na tomto mieste na Suvorovovej ulici v Pezinku boli porozhadzované párky so žiletkami:

Zdroj: Veronika

"Nie je to úplne hocikde, sú to vyslovene miesta a ulice, kde chodia psičkári na prechádzku," vysvetlila nám Veronika. Ako dodala, volali aj na mestskú políciu, či však nájdu páchateľa, je otázne. V Pezinku sa to totiž vôbec nedeje prvýkrát. "Toto isté sa dialo pred rokom, vtedy išlo o špekáčiky a dnu boli ako keby kúsky noža. Boli porozhadzované pri potoku, kde chodia najmä väčšie psy," spomína Veronika.

Okrem Veroniky a Tomáša natrafili na túto nástrahu aj ďalší Pezinčania:

Zdroj: FB Pezinok

Svojmu psíkovi Veronika včera dokonca dezinfikovala papuľku. "Pre istotu, ak by to bolo aj otrávené. V minulosti tu totiž niekto rozhadzoval chlieb napustený jedom," dodala.

(ms)

Páčil sa vám článok?