Kúpeľňa je ako obrázok. Je potrebné zvoliť akcent a vytvoriť okolo neho to správne zloženie

16.1.2019

Zdroj: sc/Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Renovácia v kúpeľni nie je každodennou záležitosťou, a preto sa nie vždy a správne rozhodneme do tohto dizajnu pridať farbu, ktorá by bola základom pre vytvorenie tej správnej atmosféry.

Príjemná farebná schéma v kúpeľni prispieva v mnohých ohľadoch k vytvoreniu dokonalého komfortu. Aj tu sa predsa potrebujeme cítiť dokonale. Ani to však nie je všetko.

Módne trendy, nápady a ponuka vám umožnia urobiť správnu voľbu kombinácie farieb, no musíte myslieť na ďalšie dôležité detaily.

Výber kľúčových prvkov je základ

Hlavným pravidlom pre vytvorenie harmonickej kúpeľne je výber správneho akcentu, ktorý potom ovplyvňuje výber ostatných detailov, ako aj obyčajné použitie epoxidovej škárovacej hmoty, odolnej proti mastnote a vlhkosti.

Kľúčový prvok tak diktuje výber dizajnu a štýlu pre celú kúpeľňu. A najčastejšie ním môžu byť nasledujúce veci:

  • Dokončovacie materiály: drevo, sklo, keramika, tapety alebo textílie, ktoré zohrávajú v tejto miestnosti dominantné postavenie a dajú sa kombinovať.
  • Farba: antracit, mäta, prírodný kameň a iné povrchy, ktoré svojou farebnosťou vytvárajú pocit tepla.
  • Predmety a dekorácie: vaňa s originálnym dizajnom a nožičkami, taliansky sprchový kút, panely, zrkadlá a sprchovacie sety. Nič viac a nič menej.

Nezabudnite ani na pomocné materiály a sanitárnu techniku, kam patrí dobre známy a kvalitný Geberit. Všetko by malo v konečnom dôsledku spolu harmonizovať a fungovať.

Naučte sa používať farby

Farba je hrou svetla a lúčov, ktoré dokážeme svojim zrakom veľmi dobre vnímať. Pôsobí na naše emócie a vytvára určitú náladu. A presne to by ste vďaka jej správnej kombinácii mali dosiahnuť aj vo svojej kúpeľni. Zabudnite na fialovú a príliš sýte a tmavé farby, nehovoriac o tom, ak máte kúpeľňu bez okna. Umelé svetlo je dnes síce príjemnejšie, ale pri tmavých farbách to bude pôsobiť depresívne.

Zvoľte vhodný nábytok

V minulosti sa prítomnosť nábytku v kúpeľni moc neriešila a prvoradá bola funkčnosť. Dnes sa naše nároky zvyšujú a rýchlo menia, čoho výsledkom je aj dokonalý vzhľad a dizajn kúpeľne, ktorý je závislý nielen od kvalitných Electrolux náhradných dielov, ale aj estetickej stránky.

Nábytok v kúpeľni je zároveň minimalistický, aby neuberal z už tak malej plochy kúpeľne. Zároveň ale disponuje množstvom úložných priestorov. Moderné sú závesné systémy, ktoré šetria plochu na podlahe a odolávajú vlhkosti. Ak má byť práve takto špecifický nábytok kľúčovým prvkom dizajnu kúpeľne, pozor na jeho materiálové zloženie, aby odolával náročným podmienkam.

Páčil sa vám článok?