Odhaľte 4 tajomstvá, ktoré dnes motivujú vašich zamestnancov k lepšiemu výkonu

20.1.2019

Zdroj: sc/Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Udržanie motivácie svojich zamestnancov je pre každého vlastníka firmy alebo manažéra náročné. Tu je 5 tajomstiev, ktoré vám v tomto smere veľmi dobre pomôžu!

Motivácia nie je jednoduchá, ale nutná, pretože potrebujete, aby vaši zamestnanci rástli a zostali spokojní so svojou prácou, ktorá má práve vám priniesť zisky.

Každý z nás je jedinečný, so svojimi hodnotami a nápadmi, a ak chcete byť ako podnikateľ úspešný v podnietení celopodnikovaktu

ej motivácie, musíte si nájsť viacero stratégií, ktorými oslovíte každého jednotlivca. To znamená, že jedna vec a univerzálny recept by vám nepomohol, no existuje niekoľko spoločných bodov, ktoré sú pre väčšinu pracujúcich najdôležitejšie a my sme ich pre vás stručne zhrnuli.

  1. Individuálna pozornosť

Vo väčšej prevádzke to môže byť problém, no je to nesmierne dôležité, rovnako ako nutnosť kvalitných pracovných odevov! Zatiaľ čo tímová práca je hlavným  prvkom úspechu spoločnosti, nič nie je lepšie ako individuálna pozornosť a motivácia. Aj keď máte okolo seba ďalších spolupracovníkov, nepozerajte na ich reakcie a v rámci zvýšenia motivácie za dobre odvedenú prácu jednotlivca pochváľte.

Stále sa medzi nami nájdu ľudia, ktorým na hmotných statkoch až tak veľmi nezáleží a peniaze považujú viac menej za potrebný prvok existencie. Nehovoriac o tom, že to môže byť hnacím motorom aj pre ostatných kolegov, ktorí túžia po takomto ocenení tiež a tomu lepšiemu trocha závidia.

  1. Bezpečné pracovné prostredie

Formovanie pracovného prostredia má veľký vplyv na mentalitu vášho tímu. Na dokonalú prácu s väčším množstvom materiálu potrebujete špeciálne plošinové vozíky, čo je viac menej o technickom vybavení.

 Človek je ale tvor so svojimi emóciami, ktoré sa odrážajú na jeho správaní, a to sa zasa odzrkadľuje na jeho  výkone, ktorý potrebujete zvýšiť správnou motiváciou.

Neexistuje správny alebo nesprávny spôsob, ako to dosiahnuť, pretože každá spoločnosť bude mať inú kultúru, ale je dôležité zahrnúť do pracovného prostredia aj kúsky farby alebo vkusu, ktoré robia kanceláriu zaujímavým miestom. Napríklad, niektoré spoločnosti odstránili steny a skrine v snahe vytvoriť otvorenejší tímový pracovný priestor.

Obrázky, citácie, kvety a umelecké diela na stenách kancelárie môžu inšpirovať kreativitu a urobiť kanceláriu oveľa viac ľudským a prirodzeným miestom.

  1. Manažér ako príklad

Rodič je pre dieťa vzorom a podobne to funguje aj v práci medzi nadriadeným a podriadeným. Ako vodca v rámci vašej organizácie ste príklad pre zvyšok skupiny. Budete priamo alebo nepriamo nastavovať tón, pracovnú etiku a súbor hodnôt pre spoločnosť, čo má v konečnom dôsledku zmysluplný vplyv na mentalitu vašej skupiny. Preto si dávajte na svoje konanie pozor.

  1. Socializácia

Väčšina ľudí sa snaží oddeliť svoj osobný a pracovný život a zvyčajne je to najlepšie riešenie. Nakoniec, pokúsiť sa o to, aby všetci v kancelárii boli najlepšími priateľmi, je z mnohých dôvodov zlým a nelogickým nápadom, ale to neznamená, že by ste sa navzájom nemali vedieť tolerovať a spolu komunikovať. Nakoniec je to o ľudskej inteligencii, keď sa vieme dohodnúť, rozumne chápať a spojiť, bez toho, aby bolo všetko založené na prehnanej osobnej náklonnosti.

Nakoniec sa vám to možno zíde aj vo vašom tíme a pri obsluhe univerzálnej magnetickej dosky, ktorá si poradí so separáciou malého množstva feromagnetických nečistôt väčších rozmerov.

Byť priateľský s vašou pracovnou silou vytvára to najlepšie aktívum a kolektívny zmysel pre tímovú prácu. Takíto zamestnanci potom robia svoju prácu zdanlivo menej mechanicky či monotónne a skôr viac ako tímové úsilie, čo je nakoniec vidieť na samotnom výsledku a výkone.

Páčil sa vám článok?