KEBY SA PRACOVALO DLHODOBO TAK AKO TESNE PRED VOĽBAMI, MALI BY SME KRÁSNE MESTO

26.9.2018

Zdroj: archív M.B.

Páčil sa vám článok?

(pr) Všimli ste si to aj Vy? Všade sa asfaltuje, opravuje, rekonštruuje. Škoda, že len posledných pár mesiacov. Je to neklamný znak toho, že komunálne voľby sa blížia.

Možno si len niektorí politici vo vedúcich funkciách pomýlili čísla – zamenili si štyri roky za štyri mesiace. Pracovať, zveľadovať a pomáhať ľuďom by mali celé štvorročné volebné obdobie, nielen pár mesiacov pred voľbami. Veď na to sme si ich zvolili. Nič iné od nich nechceme, len to, čo je ich základnou povinnosťou - aby tu boli pre nás, nie my pre nich. Naše hlavné mesto by potom mohlo vyzerať úplne inak...

Pasivita je politickou normou

Bohužiaľ, už sme si tak zvykli na pasívnych politikov, ktorí nič nerobia, že na nás aktívny „jedinec“ pôsobí až podozrivo. Stali sme sa ľahostajnými voči práci politikov, pretože žiadnu nevidíme, a naopak, až príliš často sme svedkami konfliktov, rozbrojov, politikárčenia namiesto serióznej politiky. Výsledkom je nedôvera voči politikom a naše sklamanie.

Ja osobne sa stretávam s prekvapením ľudí, prečo organizujem toľko aktivít v Starom Meste. A dokonca nielen tesne pred voľbamiJ Niektorí to dokonca pokladajú za otravné. Pritom nerobím v mestskej časti, kde si ma ľudia zvolili, nič iné len to, čo by mali robiť všetci poslanci – pracovať pre ľudí. A môžem len zopakovať, že keby všetci boli aktívni a celé volebné obdobie, naše mesto a mestská časť by boli už dávno ďaleko čistejšie, upratanejšie aj zelenšie.

Úprimnosť a otvorenosť

Nie je žiadnym tajomstvom, že som bol členom politickej strany Smer. Nikdy som sa tým netajil. Tento rok na prelome apríla a mája som zo Smeru odišiel. Dôvody? Snažil som sa o veciach, ktoré sa mi nepáčili, diskutovať vtedy, keď som členom bol, a na mieste na to určenom – vnútri strany. Potom aj verejne. Dnes, keď už členom nie som, nechcem o dôvodoch hovoriť. Jednak by to nemalo žiadny zmysel, jednak by to mohlo vyznieť ako ohováranie. A to robiť nechcem. Nebudem svoju minulosť skrývať ani tajiť, ale nebudem sa k nej ani vracať. Chcem, aby ľudia pri mne vedeli, na čom sú. Možno som niektorým sympatický a iným zasa menej, ale môžu si byť istí, že pred nimi nič neskrývam a nič netajím. Ak niekto napríklad zavádza tvrdením, že je nezávislý, pričom je verejným tajomstvom, že má podporu vládneho Smeru, ako ho môžeme pokladať za dôveryhodného? Ak klame v takejto základnej informácii, ako mu môžeme veriť v iných veciach...?

Pred niekoľkými dňami som ohlásil svoju nezávislú kandidatúru na starostu Starého Mesta. V komunálnej politike pôsobím už dvanásť rokov. Nie som žiadny nováčik a začiatočník. Dvanásť rokov je dosť veľa na to, aby som nabral potrebné politické skúsenosti aj manažérske zručnosti. Po celý čas som sa zároveň snažil byť aktívnym a prospešným poslancom. Dnes by som chcel všetky svoje skúsenosti zúročiť a poskytnúť v prospech mestskej časti, kde žijem od narodenia, kde pracujem a vychovávam svoje deti. Okrem skúseností ponúkam aj spomenutú otvorenosť, úprimnosť a férovosť.   

Martin Borguľa
poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto
martin@borgula.sk, 0905 803 527

Páčil sa vám článok?