Václav Mika: Ľudia očakávajú spoluprácu a výsledky

28.9.2018

Zdroj: archív V.M.

Páčil sa vám článok?

(pr) Koľkokrát som už počul, že niečo sa nedá, alebo že niečo nie je v mojej kompetencii? Veľakrát. Určite sa to stalo aj Vám. Vždy, keď počujem výhovorky, spomeniem si na Jula Satinského a jeho povzdych “Šľak ma ide trafiť!”.

Bolo by jednoduché, len tak mávnuť rukou a povedať si, že my sme predsa majstri sveta vo výhovorkách.

No ak chceme Bratislavu rozhýbať, sme nútení spolupracovať. Primátor s poslancami, so starostami, so županom, ale najmä - spolupracovať a komunikovať navzájom medzi sebou.

Bratislavčanov nezaujíma, ktorú cestu či chodník má v správe mestská časť a ktorú mesto, o ktorý trávnik sa stará primátor a o ktorý starosta. Obyvatelia nášho hlavného mesta jednoducho potrebujú vidieť výsledky. Musia mať istotu, že všetci, ktorých si zvolili, robia pre ich pohodlie, dobré a efektívne fungovanie mesta maximum.

V manažérskych funkciách som vždy presadzoval princíp spolupráce. Len vďaka nej sa nám, napríklad v RTVS podarilo dosiahnuť výsledky, z ktorých mali úžitok predovšetkým ľudia.

Mnoho dobrých nápadov, projektov a myšlienok, ktoré by zlepšili život ľudí v našom hlavnom meste už neraz skončili založené v šuflíku len preto, lebo vedenie mesta nevedelo nájsť zhodu s ďalšími partnermi. Bratislavu potrebujeme rozhýbať. Využime potenciál, ktorý má naša metropola v ľuďoch, v histórii, v prírodnom bohatstve či vo svojej polohe.

Primátor Bratislavy má byť človek s jasnou predstavou o tom, v akej podobe chceme vidieť  Bratislavu o 15-20 rokov. Stanoviť si ciele a spoluprácou so všetkými ich dosiahnuť, aby sa Bratislavčanom žilo lepšie.

Pretože naše mesto je to hlavné.

Objednávateľ: Václav Mika, Bratislava - Dodávateľ: KNOWLIMITS s. r. o., Adámiho 3, 841 05 Bratislava, IČO: 50125923

Páčil sa vám článok?