Leto v plavkách bez psoriázy?

25.6.2018

Zdroj: KTT

Páčil sa vám článok?

(pr) Vieme ako na to! Psoriázou trpí na Slovensku približne 200 tisíc ľudí. Nadchádzajúce letné mesiace, ktoré nám už nedočkavo klopú na dvere, sú pre psoriatikov náročným obdobím, pretože odhalená pokožka priťahuje zvedavé pohľady okolia.

Mnohí pacienti sa za svoju chorobu priam hanbia a skrývajú ju. A hoci sa psoriáza zatiaľ nedá definitívne vyliečiť, v Kúpeľoch Trenčianske Teplice vedia, ako ju skrotiť tak, aby ste si mohli užiť pohodové leto v plavkách.

Už druhý rok ponúkajú kúpele spod Strážovských vrchov unikátny kúpeľný program TOMESA. Liečba imituje klimatické podmienky Mŕtveho mora v podobe pôsobenia slnečného žiarenia a teplého vodného kúpeľa s obsahom minerálov a solí z tejto oblasti: draslíka, horčíka, selénu, vápnika a sodíka.

Zdroj: KTT

​S blahodarne pôsobiacim kúpeľom TOMESA je ideálne začať už v jarnom období, aby ste celé leto mohli stráviť v lepšej fyzickej i psychickej kondícii. Účinky liečby vydržia ďalších 6 mesiacov.

Pri spustení psoriázy zohráva dôležitú úlohu stres. V Kúpeľoch Trenčianske Teplice si to veľmi dobre uvedomujú, preto sa snažia o to, aby si klienti skutočne oddýchli aj psychicky. Návštevníci si preto vo voľnom čase môžu dopriať relaxačné prechádzky po priľahlom kúpeľnom parku či okolitej prírode zasadenej v krásnom údolí.

A ako si udržať peknú pokožku čo najdlhšie po absolvovaní kúpeľnej liečby?

Zdroj: KTT

Lekársky riaditeľ Kúpeľov MUDr. Vladimír Buran radí dodržiavať 5 jednoduchých pravidiel, ktoré vedú k zdravšej a krajšej pokožke:

  1. Po absolvovaní liečby je vhodné primerané pravidelné slnenie, ktoré pokožke postihnutej psoriázou mimoriadne prospieva. Preto si každý deň doprajte niekoľko minút na slnku.
  1. Noste voľné a vzdušné oblečenie z kvalitnej bavlny, ktoré nebude dráždiť pokožku a dovolí jej dýchať.
  1. Pohybujte sa v priestoroch, ktoré nie sú prehriate, pretože intenzívne potenie tiež môže psoriázu zhoršiť.
  1. Pravidelne odpočívajte a pokiaľ je to len trochu možné, vyhýbajte sa zbytočnému stresu.
  1. Aspoň raz ročne si doprajte špecializovanú kúpeľnú liečbu, aby ste psoriázu udržali pod kontrolou.

www.kupele-teplice.sk

 

Páčil sa vám článok?