Tak toto je nebezpečné: Mladé skateboardistky sa takto premávajú priamo medzi autami

8.5.2018
0
Skateboardistka

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Či ide o nový trend alebo zatiaľ iba náhodu, uvidíme. Na Špitálskej ulici nášho čitateľ a nemilo prekvapili skateboardistky, ktoré si to v dopravnej špičke šinuli povedľa áut.

„Bolo to cez pracovný deň ráno pred deviatou, keď boli ulice doslova plné áut. Dievčatá išlina skateboardoch po Špitálskej smerom k Medickej záhrade. Prišlo mi to veľmi nebezpečné. Na skateboarde totiž ľahko spadnete, stačí kamienok, kanál či iná nerovnosť, hodí vás pod auto a nešťastie je hotové,“ napísal nám čitateľ Michal.

Na Špitálskej, kúsok od Dvoch levov, je však na pravom okraji vozovky vyznačená vodorovným dopravným značením aj dráha pre cyklistov. Zaujímalo nás teda, ako sa na jazdu skateboardistov na takomto mieste pozerajú muži zákona. Môžu tadiaľto jazdiť?

Dozvedeli sme sa, že v zmysle zákona sa na skateboardistu rovnako ako napríklad na kolobežkára či korčuliara pozerá ako na chodca.

„Na Špitálskej ulici v Bratislave  sa  nachádza tzv.  „koridor pre cyklistov“, nie cestička pre cyklistov ani „cyklopruh“.  Dopravná značka koridor pre cyklistov vodičov motorových vozidiel upozorňuje, že sa nachádzajú na vozovke so zvýšeným pohybom cyklistov, a zároveň vyznačuje priestor a smer jazdy cyklistov. Chodec musí prednostne použiť chodník. Keďže sa v  uvedenom úseku chodník nachádza, mali ho skateboardistky použiť. Policajti môžu za uvedené konanie uložiť blokovú pokutu vo výške 50 eur,“ informovala nás bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

FOTOGALÉRIA:

​Niečo iné by bolo, ak by miesto bolo označené ako cestička pre cyklistov. „Cestičku alebo pruh pre cyklistov môže použiť aj osoba pohybujúca sa na lyžiach, korčuliach, kolobežke, skejtborde alebo na obdobnom športovom vybavení, ak tým neobmedzí ani neohrozí cyklistov; cestičku alebo pruh smie použiť aj osoba tlačiaca bicykel. Iným účastníkom cestnej premávky je používanie cestičky alebo pruhu zakázané,“ dodala Mihalíková.

(ms)

 

 

Páčil sa vám článok?