SÚŤAŽ: Vyhrajte lístky na bratislavskú prezentáciu burgenlandských vín

16.4.2018
Prezentácia rakúskych vín z Burgenlandu v hoteli Carlton

Zdroj: archív

Páčil sa vám článok?

(pr) Vína z rakúskeho Burgenlandu sa tešia čoraz väčšej obľube aj medzi Slovákmi. Opäť sa máte možnosť s nimi zoznámiť i v Bratislave, veľká prezentácia burgenlandských vín v hoteli Carlton sa už stala tradičným jarným eventom. Navyše s nami môžete úplne jednoducho vyhrať lístky na túto ochutnávku.

Burgenland je krajinou slnka a vína - vďaka priaznivému podnebiu a geografickej polohe sa tu rodí skvelý mok rôznych štýlov. Jeho obyvatelia tvrdia, že nikde inde na svete nechutia plné vína sviežejšie a svieže vína lahodnejšie. Tunajší vinári kladú dôraz na domestikované odrody – v prípade bieleho vína  Veltlín zelený, Rizling vlašský a biele burgundské odrody,  u červených vín dominujú Frankovka modrá a Zweigelt.  Po výbornej skúsenosti z minulého roka sa k  burgenlandským vinárom  opäť pridajú vinári z regiónu Weinviertel.  Weinviertel DAC  s jedinečnou chuťou bude teda rovnako v ponuke tunajších vinárov. Mierna kontinentálna klíma s  jemnými panónskymi vplyvmi z východu, horúcimi dňami, chladnými nocami a osviežujúcim vetrom zo severu mu dodávajú nezameniteľný  charakter, ovocnosť, eleganciu, sviežosť a finesu. 

Vo štvrtok 3. mája sa okolo 60  producentov vína z Burgenlandu  a Weinviertel stretne v hoteli  Radisson Blu  Carlton  na desiatom ročníku prezentácie skvelých rakúskych vín. Nebudú chýbať ani regionálne  gastronomické špeciality. 

FOTOGALEÉRIA:

​Ochutnávka sa koná v tradičnom čase od 15.00 do 20.00 hodiny a vstupné je 15 eur. Dvaja z vás majú teraz možnosť vyhrať po dva lístky (hodnota jedného lístka je 15 eur) na túto akciu. Stačí, ak správne odpoviete na súťažnú otázku a vyplníte náš formulár.

V súťaži sa teda hrá celkovo o 2 výhry: 2 x 2 vstupenky na ochutnávku burgenlandských vín v hoteli Carlton. Hodnota 1 vstupenky je 15 Eur s DPH. Súťaž potrvá do 22. apríla (vrátane) 2018, mená vyžrebovaných výhercov zverejníme 23. apríla 2018.

Otázka: Čo znamená pri rakúskych vínach skratka DAC?

Súťaž už bola ukončená, vyžrebovanými výhercami sú:

Ľuboš Medoň

Martina Kicová

Gratulujeme!

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie