Rudolf Kusý: Nenechajme si ukradnúť 90 000 metrov štvorcových!

21.9.2017
Páčil sa vám článok?

(pr) Od pána Freša je veľmi nešťastné, že pár týždňov pred voľbami sa zobudil a chce tento pozemok prenajať nejakému súkromníkovi na akýsi lunapark, z ktorého bude chce mať prirodzene zisk.

Prečo ste sa rozhodli pustiť sa do projektu Parku športu a oddychu?

Toto územie pri Petržalke je de facto jediný pozemok, ktorý patrí bratislavskej župe. Nemohol som sa pozerať na to, ako tam 9 rokov rástla burina a nijako sme ho nevyužívali. Ten pozemok by mal slúžiť ľuďom a práve ľudia by mali rozhodnúť, čo by na ňom malo byť. A som rád, že sa v takom hojnom počte zapojili v prvej fáze a zapájajú aj v druhej fáze.

Pred pár týždňami ale na tento pozemok vypísal súťaž aj úradujúci župan Pavol Frešo. Nebije sa to s vašim projektom?

Od pána Freša je veľmi nešťastné, že pár týždňov pred voľbami sa zobudil a chce tento pozemok prenajať nejakému súkromníkovi na akýsi lunapark, z ktorého bude chce mať prirodzene zisk. Neviem či ide len o predvolebnú kampaň, alebo o posledný veľký kšeft, ale keď sa o tento pozemok nezaujímal 8 rokov, počas ktorých bol županom, teraz by ho už mal nechať na pokoji. Urobím všetko, aby obyvatelia Bratislavského kraja o tento vzácny pozemok neprišli.

Svojim spôsobom sa do neho môžu pozrieť už dnes, dokonca si ho môžu na stránke www.parksportu.sk vybudovať aj sami. S tým, ako hlasovanie ľudí dopadne, potom pôjdem do volieb a ak si ma ľudia zvolia za župana, začnem okamžite stavať a do niekoľkých rokov Park športu a oddychu spolu s ľuďmi otvorím.

Páčil sa vám článok?