Kúpalisko v Lamači otvoria až začiatkom augusta

16.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na dokončenie rekonštrukcie kúpaliska v Lamači, ktoré pustlo viac ako desať rokov, s nádejou čakajú obyvatelia tejto mestskej časti. Letná sezóna sa už blíži, no oficiálne otvorenie je plánované až na august tohto roka.

Mesto opravuje kúpalisko druhý rok a celkové náklady boli stanovené na 32 miliónov korún. V minulom roku sa zrekonštruovalo za viac ako 16 miliónov korún, v tomto roku bolo zatiaľ preinvestovaných necelých 5 miliónov korún.

Podľa starostky Lamača Oľgy Keltošovej k časovému sklzu v opravách došlo až v decembri minulého roku. Už vtedy bolo podľa nej jasné, že sľub primátora, že budú spoločne strihať pásku v júni, najneskôr v júli, už asi nebude možné splniť. „Neviem, prečo došlo k zníženiu, resp. zastaveniu financovania. Faktom je, že na kúpalisko čakáme už dva roky a podľa prvých informácií malo byť otvorené v lete 2006,“ uviedla starostka. Podľa nej však budú Lamačania radi  otvoreniu kúpaliska aj v augustovom termíne, a ten jeden mesiac sklzu nebudú až tak veľmi kritizovať.

Ak by sa opravilo len puknuté dno pôvodného bazéna, čo by bola lacnejšia a rýchlejšia verzia projektu, kúpalisko už mohlo fungovať. No tým, že bolo zatvorené už dlhé roky, bolo veľmi zdevastované. „Som rada, že sa rekonštruuje celé kúpalisko. Budem sa snažiť presvedčiť členov mestskej rady a zastupiteľstva, aby zvyšné peniaze (chýba približne desať miliónov korún) poskytli v záujme otvorenia na začiatku letnej sezóny,“ povedala O. Keltošová. Lamač spolu s Devínskou Novou Vsou, Dúbravkou a Karlovou Vsou (spolu asi 91-tisíc obyvateľov), majú v podstate k dispozícii jediné kúpalisko - Rosnička v Dúbravke, ktoré býva počas sezóny preplnené.

Podľa informácií magistrátu do augusta je potrebné ukončiť stavebné práce, sadové úpravy, vybaviť prevádzkovú budovu, skolaudovať a vydať užívacie povolenie na prevádzku kúpaliska v Lamači. To, podobne ako dúbravské kúpalisko, prevádzkuje mestská organizácia Správa telovýchovných a rekreačných zariadení. Ako nám povedal jej riaditeľ Ľubomír Kadnár, práce budú ukončené možno aj skôr ako v auguste, po nich však ešte budú nasledovať sadové úpravy a celý proces kolaudačného konania. „Nebolo by vhodné vpúšťať ľudí do areálu, ktorý ešte nie je zazelenený a skultúrnený,“ povedal nám Ľ. Kadnár. Ako dodal, o termíne otvorenia kúpaliska sa rozhodne podľa momentálnej situácie, isté však je, že to bude ešte v tomto roku.

(rob, juh)

Rekonštrukcia kúpaliska v Lamači by mala byť ukončená v auguste, tempo prác však tomu nenasvedčovalo - v čase našej návštevy staveniska sme na ňom nezaznamenali žiadnu aktivitu.
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?