Rekonštrukcia Dulovho námestia sa začne na jar

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Už na jar začne mestská časť Ružinov s rekonštrukciou Dulovho námestia, ktoré sa nachádza na rušnom pešom ťahu spájajúcom autobusovú stanicu Mlynské Nivy s Centrálnym trhoviskom na Miletičovej ulici.

Námestie je podľa predstaviteľov mestskej časti vhodné na vytvorenie lokálneho centra miestneho až celomestského významu s atraktívnou funkčnou náplňou a optimálnou pešou i dopravnou dostupnosťou.

Problémom Dulovho námestia je, že tu nie sú jasne definované spevnené plochy a pešie priestranstvá, ktoré sa prelínajú s plochami statickej dopravy. Drobná architektúra a urbanistický mobiliár sú zdevastované, neudržiavané, stánkový predaj sa rozvíja živelne. Existujúca zeleň je čiastočne zdevastovaná a parkoviská v lokalite sú nedostačujúce.

Podľa projektu rekonštrukcie Dulovho námestia budú spevnené plochy riešené kamennou dlažbou, prepájajúcou v pravidelných obrazcoch plochu námestia, ktorú na východnej strane vystriedajú plochy zelene. V centre námestia bude umiestnený kruhový oddychový priestor s fontánou a zaujímavým v dlažbe vbudovaným osvetlením. Vzrastlá zeleň bude doplnená do kompaktného stromoradia. Súčasťou rekonštrukcie je rozmiestnenie atypických prvkov verejného osvetlenia, lavičiek a podobne.

V tomto roku mestská časť Ružinov okrem obnovy Dulovho námestia plánuje aj rekonštrukciu Papánkovho a Radničného námestia, ako aj Parku Andreja Hlinku.

(brn)
Páčil sa vám článok?