Bohaté vianočné sviatky v Polus City Center

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Okrem obchodov plných tovaru čakajú v predvianočnom období na návštevníkov obchodno-zábavného centra na Vajnorskej ulici prekvapenia v podobe zaujímavých sprievodných programov.

Pripomíname, že Polus City Center bude cez sviatky otvorený 24. decembra (do 16.00 hodiny) a 31. decembra (rovnako do 16.00 hodín). Zatvorené bude 25., 26. decembra a 1. januára. V týchto dňoch, okrem 1. 1., bude otvorené iba multikino Ster Century a to od 16.00 hodiny.

Prvé zo zábavných predvianočných podujatí sa v Polus City Center uskutoční už v nedeľu 16. decembra popoludní. Program nazvaný V rozprávkovom bufete je určený najmä pre deti od piatich do dvanástich rokov. Uvítajú ho však aj rodičia, ktorí budú chcieť svoje ratolesti uchrániť pred vianočným zhonom, prípadne potajomky, bez bezprostrednej blízkosti svojich detí, ešte dokúpiť nejaké vianočné darčeky. Tento 70-minútový hudobno-zábavný program sa začne už o 13. 30 hodín a pre návštevníkov Polus City Center ho pripravila skupina TERMIX.

Moderátor po znelke deti pozve do „rozprávkového bufetu“, kde sa budú spievať pesničky, rozprávať rozprávky a bude sa, samozrejme, i tancovať. Deti sa dozvedia čo to o lienke, alebo o tom, ako je možné, že netopier lieta v tme a predsa do ničoho nenarazí. Tí najšikovnejší budú odmenení, ako ináč, cukríkom. Spievať sa bude napríklad o  ušatej sove, ďalej o veveričke, ktorá má rada oriešky, ba aj o leňochovi, ktorý má rád farebné lentilky.

Deti sa budú môcť aktívne zapojiť do rozprávky O troch prasiatkach, zatancovať si motýli tanec a obľúbenú  Macarenu. Program uzatvorí pesnička o ježkovi, ktorý nemá rád jablká a hrušky. Autormi textov rytmických a ľahko zapamätateľných pesničiek sú Ján Turan, Tomáš Janovic a Štefan Moravčík. Program aj jednotlivé pesničky už ocenili deti aj pedagógovia v mnohých materských a základných školách.

Po ukončení „rozprávkového bufetu“ v Polus City Center vystúpi Mládežníčky spevácky zbor ECHO. Zbor vznikol z Detského bratislavského zboru v roku 1987 a v súčasnosti pracuje pod vedením Ondreja Šaraya v Mestskom kultúrnom centre Bratislava. Členmi súboru sú študenti stredných škôl a univerzít. Ich repertoár zahŕňa všetky štýly, od renesancie až po súčasnosť.

Zbor prvýkrát vystupoval s dielami slovenských skladateľov (Ľ. Rajter a I. Hrušovský). Často nahráva pre Slovenský rozhlas i Slovenskú televíziu či rôzne nahrávacie spoločnosti. Spolupracoval na viacerých projektoch so Slovenskou filharmóniou, Slovenským komorným orchestrom a súborom Musica Aeterna. O tom, že nejde iba tak o hocikoho, svedčí skutočnosť, že mládežnícky zbor ECHO už absolvoval celý rad koncertov ako doma, tak aj v zahraničí - jeho členovi vystupovali v 11 európskych štátoch. Na mnohých vystúpeniach zbor ECHO získal rôzne ocenenia.

(rč)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie