V nemocnici v Malackách by od júna nemal fungovať urgentný príjem

23.5.2023
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Nemocnica v Malackách by od júna nemala poskytovať ústavnú pohotovostnú službu na urgentnom príjme prvého typu. Odôvodňuje to nedostatkom kvalifikovaných zdravotníkov. Informovali o tom z mesta Malacky, ktorému to listom oznámilo vedenie nemocnice.

"Kritický nedostatok odborne kvalifikovaných lekárov a sestier výrazne obmedzuje našu schopnosť zodpovedne prevádzkovať urgentný príjem prvého typu v malackej nemocnici, na čo sme viackrát upozorňovali," skonštatoval riaditeľ nemocnice Miroslav Kočan. Nemocnica nie je podľa vlastných slov schopná garantovať dostatočnú kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti v rámci ústavnej pohotovostnej služby a zároveň pre hospitalizovaných pacientov.

Primátor Malaciek Juraj Říha v tejto súvislosti podotkol, že prehlbujúca sa kríza v zdravotníctve má už priame dôsledky na obyvateľov. Poukázal pritom na to, že v Malackách bude fungovať ambulantná pohotovostná služba pre dospelých, no iba v pracovných dňoch v čase od 16.00 do 20.00 h a počas víkendov a sviatkov od 7.00 do 22.00 h.

"Opakovane sme zúčastnené strany žiadali o koordináciu poskytovania urgentnej zdravotnej starostlivosti v regióne," skonštatoval primátor. Vyzval rezort zdravotníctva a zdravotné poisťovne, aby bezodkladne zabezpečili dostupnú urgentnú zdravotnú starostlivosť pre obyvateľov Záhoria.

(TASR)

Páčil sa vám článok?