Staň sa kráľom a kráľovnou Sitinského lesa. Bežci sa musia pripraviť na náročnú trasu

16.3.2023

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Pre tých, ktorí by si chceli poriadne zabehať v lesnom prostredí, je na nedeľu 23. apríla pripravený beh o putovnú korunu Kráľa a Kráľovnej Sitinského lesa.

Náročná lesná trasa zahŕňa štyri prudké stúpania, technické zbehy či tempovú sekciu v záverečnej časti behu. Zaskočiť vás môžu i žľabovité úseky či úvodný krátky výstup v kamenistom teréne. 

Celá trasa s dĺžkou 5km sa beží na lesnom t.j. nespevnenom povrchu s prevýšením viac než 220 výškových metrov. Bežci a bežkyne budú štartovať vo dvojiciach v 15 sekundových intervaloch. Súčasťou podujatia je aj kategória beh so psom, v ktorej sa štartuje individuálne v 30 sekundových intervaloch. Maximálny počet účastníkov je 250 + 50 bežcov so psom v kategórii canicross. 

Štartovné je 15 eur, celý výťažok z vyzbieraného štartovného bude použitý na podporu lesa Sitina a útulku Sloboda zvierat. Registrovať sa môžete do 20. apríla na linku: https://www.vysledkovyservis.sk/.../koruna-sitinskeho-lesa
Podrobnejšie informácie o behu nájdete na linku: https://www.sitinskybeh.sk/index.php/partneri-podujatia/

Samosprávy môžu žiadať o preplatenie nákladov migračnej krízy. Bude to bez byrokracie, tvrdí Remišová

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR vyhlásilo výzvu na 127 miliónov eur. Určená je pre takmer 1 500 miest a obcí na Slovensku vrátane Bratislavského kraja, ktoré vlani poskytli pomoc a útočisko utečencom z Ukrajiny. Samosprávy tak môžu žiadať o príspevok z eurofondov na kompenzáciu svojich nákladov v súvislosti s migračnou krízou. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informovali predstavitelia ministerstva.

​(ivk)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie