Na Starých Gruntoch má byť naďalej zeleň

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Svah nad Líščím údolím v Karlovej Vsi, ktorý nesie názov Staré Grunty, pozná len málo Bratislavčanov. V súčasnosti je tam najmä zeleň a v dohľadnej budúcnosti by sa na tom nič nemalo zmeniť.

Naša čitateľka, ktorá má v tejto lokalite prenajatú záhradku, sa na nás vo svojom mene i v mene ďalších záhradkárov obrátila so žiadosťou, aby sme zistili, či sa v tejto lokalite neplánuje výstavba, resp. aké sú plány na jej budúce využívanie. Chcela vedieť, či Staré Grunty zostanú „zelenou plochou pre záhradky alebo nie“.

Ako nám povedal starosta Karlovej Vsi Bystrík Hollý, svah nad Líščím údolím je podľa platného územného plánu súčasťou biokoridoru, z čoho vyplýva, že v tejto lokalite sa v súčasnosti neplánuje nijaká výstavba a nie sú tu ani stavebné pozemky.

Starosta však nevylúčil, že platný územný plán sa môže v budúcnosti zmeniť. Z vyjadrenia B. Hollého možno urobiť záver, že zo súčasného stavu síce nijako nevyplýva, že by sa charakter tohto územia mal zmeniť a namiesto záhradiek a zelene tu raz budú stáť napríklad domy, tento stav však nie je nemenný a raz navždy daný.

(lau)

Páčil sa vám článok?