Od apríla začne vysielať ďalšia káblová televízia

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Od 1. apríla začne v Bratislave vysielať televízny signál nový káblový operátor spoločnosť SATRO. Chce konkurovať najmä cenami, ktoré majú byť o polovicu nižšie ako v UPC. Napríklad rozšírený súbor má stáť okolo 170 korún.

Svoje služby bude ponúkať v troch súboroch - základnom, rozšírenom a v špeciálnom. V základnom budú okrem všetkých slovenských aj všetky české televízie. Otáznou je zatiaľ iba TV Nova, s ktorou spoločnosť stále rokuje o šírení jej signálu vo svojej sieti.

Televízne programy bude SATRO distribuovať prostredníctvom bezdrôtového systému MMDS. Zákazníci budú signál prijímať pomocou antény nainštalovanej na bytovkách alebo rodinných domoch, odkiaľ sa káblom dostane k televíznym prijímačom. Na rozdiel od konkurenčnej UPC si zákazníci budú môcť v rámci rozšíreného súboru sami vybrať niekoľko televíznych programov.

~ ~ ~
Spoločnosť UPC Slovensko konkurenčný projekt spochybňuje. Tvrdí, že ponuka a kvalita televízneho signálu SATRO nedosiahne kvalitu UPC, a nie je reálne, aby cena za poskytované služby bola polovičná oproti ich cenám.

(brn)

Páčil sa vám článok?