Verejné klzisko vstúpi do štvrtej sezóny

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Verejná umelá ľadová plocha na Hviezdoslavovom námestí začne onedlho už svoju štvrtú sezónu. V týchto dňoch začali pracovníci miestneho podniku verejnoprospešných služieb VEPOS Staré Mesto jej inštaláciu.

Pred tým, ako sa tu opäť začne korčuľovať, musia na úpravu povrchu pod ľadovou plochou navoziť na námestie 62 nákladných áut drte. Potom príde k slovu samotná výroba umelého ľadu. Klzisko bude mať v tomto roku rozmery 32 x 16 metrov.

Ak počasie nezaznamená výrazné teplotné výkyvy, pre verejnosť ho otvoria v sobotu 30. novembra. Chladiarenské zariadenie dokáže vyrábať kvalitný ľad, ak vonkajšia teplota vzduchu nevystúpi po niekoľko dní nad 11-12 stupňov Celzia.

„Po prvý raz bude klzisko na zrekonštruovanom námestí, nie iba v rámci zariadenia staveniska,“ poznamenáva starosta mestskej časti Staré Mesto Andrej Ďurkovský, ktorá klzisko v roku 1999 zakúpila zo sponzorských príspevkov. „Preto by sme chceli do vyše trojmesačnej prevádzky priniesť niektoré zlepšenia. Už otvárací deň by mal byť vo veľkom štýle.“

Na sobotu 30. novembra pripravuje mestská časť Staré Mesto s občianskym združením Hlava 98 celodenný kultúrno-zábavný program. Jeho súčasťou bude nielen voľné korčuľovanie verejnosti, ale aj diskotéka na korčuliach, exhibičný hokejový turnaj mladých adeptov hry, ktorá nám priniesla v tomto roku toľko radosti, a „Zápas hviezd.“

„Zatiaľ neprezradíme, kto sa oblečie do hokejového výstroja, ale budú to známe tváre z prostredia kultúry, umenia a médií,“ hovorí A. Ďurkovský.

Verejné staromestské klzisko na Hviezdoslavovom námestí bude v prevádzke až do začiatku marca, teda do bratislavských jarných prázdnin. Korčuľovanie na ňom bude tak ako v minulých rokoch bezplatné. K dispozícii bude úschovňa vecí a improvizované tribúnky na oddych. Predbežný prevádzkový čas by mal byť denne od 9.00 h ráno do 21.00 h večer.

Uplynulú sezónu počas troch mesiacov prevádzky navštívilo verejné klzisko na Hviezdoslavovom námestí 40 až 50 tisíc rekreačných korčuliarov.

(miv)

Páčil sa vám článok?