V Novom Meste budú likvidovať divoké skládky

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Miestny úrad Bratislava - Nové Mesto musí ešte v tomto roku odstrániť v tejto bratislavskej mestskej časti celkom 39 neriadených skládok komunálneho a stavebného odpadu.

Vedenie mestskej časti Bratislava - Nové Mesto doteraz z nich odstránilo šesť, pričom náklady na likvidáciu tohto odpadu predstavovali takmer 43 000 korún. Tieto fakty vyplývajú z rozboru súčasného stavu neriadených skládok komunálneho odpadu na území bratislavského Nového Mesta. Spomínanú analýzu urobili pracovníci referátu životného prostredia MÚ Bratislava - Nové Mesto na podnet poslancov miestneho zastupiteľstva.

Podľa pracovníčky referátu životného prostredia MÚ Miriam Kamhiyehovej, dôvodom vzniku mnohých neriadených skládok v Novom Meste sú stavebné úpravy po odkúpení bytov do osobného vlastníctva a iný systém rozmiestnenia veľkoobjemných kontajnerov, na ktorý si ešte obyvatelia nestačili zvyknúť.

„Ďalším problémom je, že s odpredajom bytov do osobného vlastníctva neboli novým vlastníkom odpredané aj stojiská kontajnerov. Odpad na týchto stojiskách vzniká aj v dôsledku malého počtu kontajnerov, respektíve kvôli dlhých intervalom ich odvozu počas týždňa,“ dodala M. Kamhiyehová.

(brn)

Páčil sa vám článok?