Aj Petržalka v boji proti komárom

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Po mestských častiach Devín, Devínska Nová Ves a Karlova Ves sa do boja proti komárom zapojila aj Petržalka. S postrekom sa začalo v piatok 6. septembra v lokalitách Dvory 5, Dvory 6 a Zadunajec.

Dôvodom boli početné sťažnosti obyvateľov a blízkosť Pečenského lesa, odkiaľ prelietavali vyliahnuté komáre do obytnej zóny Petržalky. V postreku sa pokračovalo v pondelok 9. septembra vo večerných hodinách od lokalít Dvory 4 a Malé centrum smerom na juh. Postupne mala byť do noci z 10. na 11. septembra takýmto spôsobom ošetrená celá Petržalka.

Postrek z väčšej časti zabezpečuje Krajský úrad v Bratislave prostredníctvom firmy Brestovský. Vzhľadom na to, že financie zo štátneho rozpočtu nepostačujú na pokrytie celej plochy Petržalky, mestská časť zabezpečila postriekanie časti plôch na vlastné náklady prostredníctvom dodávateľa, ktorý bol vybratý na základe verejnej súťaže na zabezpečovanie dezinsekcie firmou Chemix-D. Postrek sa aplikuje v minimálnych koncentráciách, účinných iba pre komáre, pre ostatné živočíchy by mal byť neškodný.

Páčil sa vám článok?