Unikátny zážitok! Vyskúšajte samoobslužnú saunu v kontajneri na brehu Draždiaka alebo na Zlatých pieskoch

18.12.2021

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Keď sa prejdete okolo petržalského Draždiaka, aj v týchto dňoch môžete vidieť v jazere zopár ľudí. V ľadovej vode nie sú len otužilci, ale aj partia nadšencov, ktorí sa do nej ponorili po saunovaní v mobilnom kontajneri, postavenom na brehu jazera. „Zážitok je úžasný, unikátny, treba to vyskúšať,“ tvrdili nám.

Samoobslužnú mobilnú kontajnerovú saunu nájdete v Bratislave až na dvoch miestach, okrem Draždiaka aj na Zlatých pieskoch. Za nápadom stojí veľký nadšenec saunovania Lukáš Kubica, ktorý svoj projekt rozbiehal počas pandémie, keď mu korona zobrala takmer všetko, čomu sa dovtedy venoval.

Projekt s názvom pixxla však mal v hlave dlhšie. „Mojím cieľom bolo nielen vybudovať saunu, ale vytvoriť jedinečný, až revolučný produkt. Chcel som, aby bola sauna mobilná a energeticky sebestačná, a výsledkom je kontajnerová sauna s pieckou na drevo. Navyše, keďže funguje úplne samoobslužne, je vhodná pre širokú verejnosť,“ vysvetľuje Lukáš.

Zdroj: archív L. K.

​Lukášova kontajnerová sauna je energeticky sebestačná.

Prvú kontajnerovú saunu dokončil v decembri minulého roku a od februára 2021 stojí na Zlatých pieskoch. O pár mesiacov, v septembri pribudla ďalšia na Veľkom Draždiaku, kde sme aj my stretli spomínaných nadšencov, dospelých spolu s deťmi.

„Tvrdím, že kto túto saunu vyskúša, na moment sa prenesie do Fínska a okúsi to pravé saunovanie s ochladzovaním sa v jazere a oddychom na čerstvom vzduchu. Schladenie v takejto vode vám nenahradí žiadna sprcha ani kaďa. Prírodná voda pôsobí na telo ako akupunktúra. Na nezaplatenie je tiež výhľad na jazero, keď vy máte vnútri aj 100 stupňov a vonku sa čerti sa ženia. Vďaka tomu, že je sauna mobilná, dokážem ju dať k tomu najkrajšiemu výhľadu, ktorý vás neskutočne nabije energiou,“ hovorí Lukáš.

Zdroj: ac

​Nadšenci saunovania na petržalskom Draždiaku

Originálny wellness v lone prírody si môžete bez obáv dopriať aj vy, obsluhu sauny zvládnete jednoducho. Zarezervujete si ju online na stránke www.pixxla.sk. Prenájom kontajnera pre 5 až 6 ľudí je možný na  2,5 hodiny, za čo zaplatíte 59 eur – opäť online, platobnou kartou. Ak sa o platbu podelia všetci šiesti, saunovanie vyjde každého 10 eur. Po úhrade dostanete e-mail s presnými inštrukciami - dozviete sa, ako sa dostanete do kontajnera či ako regulovať teplotu v saune. Vnútri bude už pre vás všetko pripravené, saunu nájdete vyhriatu aspoň na 60 stupňov, takže so saunovaním môžete hneď začať.

Zdroj: archív L. K.

​Luxusný výhľad z kontajnerovej sauny na Veľkom Draždiaku

Lukáš ubezpečuje, že medzi každým prenájmom sa sauna dôkladne čistí a dezinfikuje, a to špeciálnou polymérovou dezinfekciou – keď ju nastriekate,  uvoľňuje sa do prostredia postupne. Teda nejde o jednorazové odstránenie plesní, spórov, baktérií. „Navyše, v saune máte aj 100 stupňov, takže ani vírusy nemajú šancu. Štúdie potvrdili, že horúci vzduch, ktorý inhalujete, deštruuje vírusové častice.“

Zdroj: ac

Saunovanie ako vo Fínsku - s ochladzovaním sa v jazere a oddychom na čerstvom vzduchu. 

K dispozícii máte uterák, plachtu, rôzne esenciálne oleje originálnej fínskej značky, ale tiež napríklad bezdrôtový reproduktor do sauny. Prečo? „Vnútri je neskutočná akustika, hudba vytvorí úplne inú atmosféru. Svojich zákazníkov sa snažím rozmaznávať, stále vymýšľam pre nich niečo nové. Pre mňa je dôležité, aby boli ľudia spokojní a po návšteve si odniesli unikátny zážitok,“ doplnil veľký nadšenec saunovania.

Zdroj: archív L. K.

​Lukáš Kubica postavil kontajnerovú saunu vlastnými rukami .

(ac)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie