Záujem o jasle v Starom Meste rastie

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V Starom Meste majú v súčasnosti troje detských jasiel - na Čajkovského, Hollého a Javorinskej ulici. Spolu majú kapacitu 105 miest. V minulom roku zaznamenali historicky najvyššie využitie kapacity detských jaslí od roku 1990.

Staromestské jasle využívajú aj obyvatelia iných častí Bratislavy, keďže niektoré mestské časti svoje jasle zrušili. Najviac sa využívajú jasle na Hollého ulici. Naopak, najviac čakateľov má dojčenské oddelenie v jasliach na Čajkovského ulici, ktoré má kapacitu pre deti od 6 do 15 mesiacov. Využívajú ho najmä matky, ktoré musia nastúpiť do práce, aby nestratili zamestnanie a matky - študentky. Jasle na Javorinskej ulici pravidelne navštevujú deti diplomatov cudzích štátov.

Na prevádzku detských jaslí vynaložilo Staré Mesto vlani 7,5 milióna korún, rodičia detí prispeli ďalšími 2,2 milióna korún. Samospráva tak prispieva na 1 dieťa sumou 303 korún denne. Úhrady za jasle v Starom Meste sú stanovené podľa sociálnej situácie rodiny do 50 až do 400 korún denne.

Nedávno Staré Mesto použilo 629 tisíc korún na zariadenie detských ihrísk hracími prvkami. Dnes majú všetky jasle nové šmýkačky, hojdačky, preliezačky, domčeky a lavičky. Ďalších 400 tisíc korún poslanci nechali na kompletnú obnovu verejného detského ihriska na Fajnorovom nábreží. Zrekonštruovať by ho mali do konca letných prázdnin.

Páčil sa vám článok?