Nekultúrne staničné presso v Petržalke

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Páči sa vám budova železničnej stanice Petržalka? Myslím, že je pekná a jeto aj dobre, keďže slúži predovšetkým ako „spojka“ so západným svetom Viedňou počnúc. V tom duchu sa aj využíva. Nie je náhoda, ak sa v jej priestoroch stretnete predovšetkým s cudzincami, ktorí boli u nás, či cestujú späť domov.

Nuž a na ceste sa mnohí radi potešia i posilnia šálkou kávy. Domáci i cudzinci. Azda i preto je v budove aj pekný „presso kútik“ oproti priestorom reštaurácie s naozaj dobrou kávou. Dala som si ju však iba raz. Prečo? Pretože mi vôbec nepadol vhod prídavok k nej - vulgárny slovník servírok, ktorým sa pred prípravou i pri nej - keď už sa nejaký zákazník odvážil vôbec niečo si želať - bavili so známymi zákazníkmi (?) podobného svojského správania. (Situácia bola obdobná i v iný deň, s inou servírkou a inými zákazníkmi zvláštneho razenia). Ešteže zahraniční turisti zväčša nerozumejú tomuto slovníku, hoci gestám a mimike, žiaľ, áno!

Myslím si, že majiteľ vkusného zariadenia by mal dbať nielen o vzhľad, ale i o kultúru celkového prejavu svojho personálu, zvlášť ak dnes v čase nezamestnanosti je možnosť výberu (v súkromí, za zatvorenými dverami, nech sa bavia ako chcú, ak nevedia dôstojne).

Verím, že je to možné zmeniť. Prívetivé správanie aj v týchto priestoroch prispeje určite k pohode pri posedení v presse, ale aj k dobrej atmosfére v interiéri stanice.

Páčil sa vám článok?