Poradňa pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Starší pán na dôchodku, ktorý sa obáva, že ho príbuzní oberú o dedičstvo, žena v strednom veku, ktorá žije celý život s manželom alkoholikom, pani, ktorá potrebuje pomoc pre svojho imobilného brata, pracovnoprávne spory alebo pomoc pri hľadaní zamestnania- to je len niekoľko prípadov z Poradne Zuzany Martinákovej, ktorá je otvorená v Bratislave vždy v posledný štvrtok v mesiaci.

Právnici, odborníci zo sociálnej oblasti, psychológovia a pedagógovia poskytujú bezplatné poradenstvo pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. „Rozhodla som sa otvoriť takéto poradne vo všetkých krajských mestách na Slovensku a tiež v niektorých okresných sídlach. Hneď, ako som sa začala venovať sociálnej oblasti, stretla som sa s toľkými žiadosťami o pomoc, že som ich nedokázala sama riešiť. Našťastie som dokázala o užitočnosti projektu presvedčiť svojich spolupracovníkov a poradne dnes skutočne pomáhajú ľuďom, ktorí to potrebujú," povedala autorka projektu podpredsedníčka SDKÚ Zuzana Martináková.

Poradňu počas popoludnia navštívi až okolo 50 klientov. Odborníci sa snažia každý konkrétny problém vyriešiť čo najlepšie a nie je výnimkou, že sa občanovi venujú aj hodinu. Prekvapením je veľký záujem o psychologické poradenstvo.

„Psychológovia sa doslova nezastavia. Do poradne prídu ľudia, ktorí cítia, že majú problém, ale odbornú pomoc by sami nikdy nemali odvahu vyhľadať. Je to skupina ľudí, ktorá takúto bezplatnú pomoc veľmi oceňuje, „ dodáva Zuzana Martináková.

Poradňa bude otvorená opäť posledný štvrtok v novembri, teda 29. 11. na prízemí Primaciálneho paláca.

(brn)

Páčil sa vám článok?