V Lamači v lokalite na Rázsochách bude vedecko-technologický park i Tesco

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Obrovský areál rozostavanej fakultnej nemocnice na Rázsochách v Lamači už pohltil asi 800 miliónov korún, na jeho dostavba je v nedohľadne. Na svete je však smelý projekt, ktorý ráta nielen s využitím tejto stavby ako vedecko-technologického parku, ale aj jej širokého okolia. Mali by tu vyrásť obytné domy, oddychovo-rekreačný areál a navyše aj hypermarket TESCO.

AKO ĎALEJ S ROZOSTAVANÝM KOLOSOM?

Mizéria rezortu zdravotníctva je všeobecne známa - a z neho vyplynulo aj rozhodnutie príslušných orgánov nedostavať nemocnicu a hľadať alternatívne využitie rozostavaných objektov. ,,Transformáciu fakultnej nemocnice na vedecko-technologický park s nadregionálnym významom podporuje aj Viedeň,“ uviedol starosta mestskej časti Lamač Ľubomír Plai. ,,Ak by na Rázsochách sídlila niektorá medzinárodná organizácia, pre Viedeň, kde majú sídlo mnohé z nich, by to bolo odbremenenie.“

Prebudovanie objektov na nový účel je podopreté odbornými analýzami, rátajúcimi so všetkými podmienkami, ktoré sa musia splniť, aby bol vedecko-technologický park funkčný. Kladné je aj stanovisko architekta, ktorý je autorom projektu tejto stavby. ,,Rozhodnutie musí urobiť štát, ktorý vykúpil pozemky, kde rozostavaná nemocnica stojí,“ uviedol Ľ. Plai. ,,Každé odkladanie riešenia vedie len k zvyšovaniu nákladov.

Páčil sa vám článok?