V Lamači budú bezbariérové chodníky

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V Lamači začali s realizáciou druhej etapy projektu Bezbariérovosť a dostupnosť jednotlivých služieb, ktorý by mal spríjemniť a zjednodušiť život v tejto mestskej časti najmä ľuďom s telesným postihnutím a mladým mamičkám s kočíkmi.

Vybudovaním bezbariérových chodníkov na uliciach Podháj a Podlesná sa tento rok začala realizovať druhá etapa projektu. V priebehu júla sa zošikmia okraje chodníkov na vybraných frekventovaných miestach Lamača. Tie pomôžu nielen imobilným starším ľuďom, ľuďom s telesným hendikepom a mladým mamičkám, ale každému, komu spôsobuje problémy aj prekonanie schodov. Už vlani mestská časť nechala nainštalovať šikmú schodiskovú plošinu v priestoroch zdravotného strediska.

Mestská časť Lamač vyčlenila na projekt prostriedky vo výške 120 000 korún, z čoho sa sprístupnil prechod k zastávkam MHD na ulici Podháj, najmä na prístupovej komunikácii k Domu - penziónu pre dôchodcov Na barine. Nová zámková dlažba je zvýraznená odlišnou štruktúrou pre zvýšenie viditeľnosti. V rámci stavebných prác sa zrealizovali aj opravy niektorých poškodených úsekov cestných komunikácií na uliciach Bakošova a Podlesná. Kvôli nedostatku finančných prostriedkov v rozpočte mestskej časti sa ďalšie zníženie výškových rozdielov obrubníkov plánované na uliciach Studenohorská a Heyrovského bude realizovať až v budúcom roku.

Páčil sa vám článok?