Poškodené zastávky MHD opravujú včas

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V čísle 11 ste uverejnili list čitateľa, pána Jaroslava Krátkeho z Bratislavy - Ružinova, kde kritizuje zlý stav prístreškov MHD v niektorých častiach Bratislavy a dáva ich do súvislosti so spoločnosťou JCDecaux.

Francúzska spoločnosť JCDecaux uzavrela v roku 1990 zmluvu s hlavným mestom Bratislava na výstavbu a prevádzkovanie určitého počtu prvkov mestského mobiliára - presklené a presvetlené čakárne MHD, informačné vitríny, stĺpy, plnoautomatické toalety, toaleta pre telesne postihnutých a na ďalšie služby. Investície rádovo v desiatkach miliónov korún a náklady na dennodennú údržbu, opravy, čistenie a inováciu zariadení sa postupne hradia príjmami z prenájmu reklamných plôch, ktoré sú súčasťou prevažnej časti týchto zariadení. Spoločnosť JCDecaux od začiatku inštalácie v polovici roku 1990, bez ohľadu na to, že v prvých rokoch svojho pôsobenia na Slovensku nemala žiadne príjmy z reklamy vzhľadom na neexistenciu trhu reklamy a trhového prostredia vôbec, udržovala a naďalej udržuje tieto zariadenia vždy v bezchybnom stave.

S problémom rastúceho vandalizmu sme všetci denne konfrontovaní - sem spadá okrem rozbíjania skiel, polepovania, aj rozšírené škriabanie sklenených výplní ostrými predmetmi a sprejerstvo. Naši pracovníci poškriabané sklá vymieňajú v určitých časových intervaloch, ostatné poškodenia a znečistenia odstraňujú pravidelným čistením a okamžitými opravami najneskôr do dvoch pracovných dní. To sa týka aj prípadov, keď podnapití vodiči úplne zdemolujú niektoré zariadenie (napr. čakáreň MHD na Mýtnej ulici, na Štefanovičovej ulici atď.) a naši pracovníci ich - v prípade nutnosti aj v priebehu víkendu - urýchlene znovu postavia.

V priebehu uplynulých rokov spoločnosť JCDecaux na základe dodatku ku zmluve postavila ďalšie čakárne MHD, avšak značná časť ich je stále v správe a v majetku Dopravného podniku, aj keď ich dizajn zdiaľky môže evokovať dojem, že patria našej spoločnosti. Spomínané torzá čakární nie sú v správe spoločnosti JCDecaux.

Ing. Katarína Bílková
JCDecaux Slovakia
AD: Napíslai ste nám 11/2001

Páčil sa vám článok?