Tri bratislavské kúpaliská po novom

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

S blížiacim sa letom pre Bratislavčanov určite nebude nezaujímavá informácia, že oproti minulým rokom sa možnosti kúpania rozširujú o niektoré nové, resp. staronové možnosti.

Voda v populárnom kúpalisku Rosnička na rozhraní Dúbravky a Karlovej Vsi v tomto roku bude o poznanie teplejšia ako predtým. Podľa slov riaditeľa Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) Ľubomíra Kadnára sa tam vykonávajú práce, ktorých výsledkom bude možnosť vodu v kúpalisku temperovať. Umožní to spoločná investícia Západoslovenských energetických závodov a STaRZ zameraná na využitie odpadového tepla z prevádzky ZEZ. Rosnička bude prístupná verejnosti už od 1. júna.

O necelý mesiac neskôr, presnejšie 29. júna, bude po dvojročnej prestávke opäť uvedené do prevádzky kúpalisko Delfín v Ružovej doline. Na tomto kúpalisku sa ukončili modernizačné práce v hodnote vyše 10 miliónov korún. K dispozícii bude detský, rekreačný a plavecký bazén.

Rozsiahle práce sa vykonali aj na kúpalisku Tehelné pole, kde v rámci už šiestej jeho etapy modernizácie bola rozšírená plocha vyčlenená na slnenie, pribudli ležadlá a detské šmykľavky.

Zvýšené ceny energií a iných vstupov si vyžiadali aj úpravy vstupného. Na Rosničke, Tehelnom poli a Delfíne bude vstupné pre dospelých 40 korún, resp. pre deti, dôchodcov a zdravotne ťažko postihnutých 25 korún. Na Zlatých pieskoch, kde sa sezóna oficiálne začína 23. júna, to bude 25, resp. 15 korún, na menších kúpaliskách v Rači, Krasňanoch a Lamači, ktoré svoju prevádzku začínajú 29. júna, je vstupné 30, resp. 20 korún. Novinkou je tzv. rodinné vstupné pre rodiny s dvoma a viac deťmi, ktoré zaplatia o 15 až 20 percent menej, než by vyplývalo z uvedeného výpočtu. Držitelia karty mládeže zasa môžu využiť zľavu na Zlatých pieskoch.

Na Rosničke bude otvorené každý deň až do 20. hodiny, na ostatných kúpaliskách do 19. hodiny. V priebehu prázdnin budú kúpaliská otvorené už od desiatej predpoludním, Zlaté Piesky budú v prevádzke už od ôsmej.

(lau)

Kúpalisko Defín sa tento rok predstaví zrekonštruované a zmodernizované.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?