Zimná služba lacnejšia ako v minulosti

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Zimnú údržbu viac ako 62 km komunikácií III. a IV. triedy zabezpečovala počas uplynulej zimy organizácia mestskej časti Bratislava - Staré Mesto VEPOS. Po prvý raz od roku 1996 nemala na starosti údržbu všetkých ciest, pretože primátor J. Moravčík sa na začiatku zimy rozhodol nepredĺžiť zmluvu o údržbe komunikácií I. a II. triedy.

Zimná údržba trvala od 15. novembra do 15. marca a stála celkovo 7,3 milióna korún. Len pre porovnanie, zimná údržba v predchádzajúcich dvoch rokoch vyšla Staré Mesto vždy na 29 mil. Sk.

Operačný plán predpokladal zabezpečiť zjazdnosť 62,3 km komunikácií III. a IV. triedy, ako aj schodnosť chodníkov a 29 verejných schodov v správe mestskej časti a čistenie vybraných parkovísk, 4 detských ihrísk a dvoch trhovísk.

Počas celého zimného obdobia 2000/2001 bolo potrebných celkom 13 výjazdov zimných mechanizmov, prvý z nich 19. decembra 2000 a posledný 1. marca t.r. V minulom roku bolo potrebných až 42 zásahov za rovnaké obdobie.

Keďže zima bola výrazne miernejšia ako v posledných rokoch, VEPOS vykonával aj práce na letnom čistení a údržbe komunikácií, ktoré sa robili súčasne so zimnou službou v náklade 4,9 mil. Sk.

(miv)

Páčil sa vám článok?