Pravidelná deratizácia prináša výsledky

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Deratizácia verejných priestorov na území mestskej časti Bratislava - Staré Mesto sa vykonala v termíne od 12. do 31. marca 2001 v zmysle vopred spracovaného projektu a na základe Zmluvy o dielo uzavretej dňa 28.7.1995.

Prípravné práce a postup deratizácie nadväzoval na skúsenosti z predchádzajúcich rokov. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku sa zaznamenalo zníženie výskytu hlodavcov (myši, hraboše) z dôvodu pravidelnosti výkonu deratizácie a potlačenia výskytu hlodavcov vo februári tohto roku. Deratizačný prieskum sa vykonal vo všetkých verejných priestoroch a uliciach Starého Mesta. Nástrahy boli kládli do miestnej kanalizačnej siete a všetkých dier - cestičiek hlodavcov na verejných plochách, popri cestách a chodníkoch, parkoch, ihriskách, skládkach odpadu, v miestach neohradených stavenísk a rozkopávok.

Pri deratizácii uložili celkom 5460 nástrah POTEX. Deratizáciu vykonala firma CHEMIX - D s.r.o., Bratislava.

Zvýšený výskyt hlodavcov sa zaznamenal najmä v okolí: Žilinská - parkovisko, Hriňovská - amfiteáter, Záhorácka, Buková, Jánošíkova, Palárikova - obchod, Jozefská, Nám. Slobody, Záhradnícka - Karadžičova - Krížna, Pri Suchom Mlyne, K Železnej studienke, Kubániho, Lehotského, Školská, Starohorská, Záhrebská, Bjornsonova, Dobšinského, Srnčia, Tabaková, Justičná, Lužická, Blumentálska, Zámocké schody, Staromestská, Žižkova - pri kúpalisku, Kozia, Panenská, Hradný vrch, Fajnorovo nábrežie, v blízkosti výstavby nového divadla a presscentra.

Deratizáciu mestská časť Staré Mesto robí pravidelne dvakrát ročne v jarnom a jesennom období. Termín najbližšej deratizácie je stanovený na obdobie medzi 1. a 20. októbrom 2001.

(miv)

Páčil sa vám článok?