Nepochopiteľné správanie okresného úradu

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V Petržalke je viacero objektov detských jaslí, nie všetky však spravuje mestská časť. Do jej správy bolo v roku 1991 zverených šesť z nich.

Tie sú v súčasnosti obsadené - na Gessayovej sídli Sanatórium AT MUDr. Novotného (liečba a doliečovanie drogových závislostí), na Hrobákovej je pedagogicko-psychologická poradňa, prevádzkovaná Okresným úradom BA V, Na Rovniankovej prevádzkuje svoju charitatívnu činnosť Kongregácia misionárok lásky. Na Haanovej ulici je Denné sanatórium Dérerovej nemocnice, v objekte na Lachovej je umiestnená Cirkevná materská škola Márie Mazzarellovej a v jasliach na Medveďovej pôsobí Občianske združenie Brána do života (detské krízové centrum a SOS stanica pre týrané matky s deťmi).

V súčasnosti sa prerokúva možnosť zámeny dvoch objektov detských jaslí medzi mestskou časťou Petržalka a Okresným úradom BA V tak, aby si objekt na Hrobákovej ponechal okresný úrad, ktorý ho už aj v súčasnosti využíva na svoje účely a ako náhradu by mestská časť získala objekt na Medveďovej ulici, ktorý nie je v súčasnosti obsadený.

Predstavitelia mestskej časti však s rozhorčením sledujú konanie, či skôr nekonanie v súvislosti s ostatnými objektmi, ktoré spravuje Okresný úrad Bratislava V, resp. Krajský úrad Bratislava. Mnohé z nich sú nevyužívané, bez adekvátnej starostlivosti, sú v dezolátnom stave a ich devastácia pokračuje. Mestská časť sa už niekoľkokrát snažila o zverenie objektov do svojej správy a eviduje i mnoho žiadateľov, ktorí by vedeli tieto objekty využívať predovšetkým na sociálne, ale i na podnikateľské účely. Žiaľ, bezvýsledne. Politika týchto úradov je prinajmenšom nepochopiteľná, pretože žiadosti na pridelenie prostriedkov zo štátnych peňazí na obnovu a rekonštrukciu zničených budov presahujú často desiatky miliónov, čomu by sa dalo rozumnejším nakladaním častokrát predísť.

(mp)

Páčil sa vám článok?