Údaje poskytujú vlastníci domov aj ich správcovia

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Prípravy na sčítanie obyvateľov, domov a bytov, ktoré bude historicky prvé v samostatnej Slovenskej republike, vrcholia aj v bratislavských mestských častiach.

Podľa zákona č. 165/1998 Z.z. o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2001 majú jednotliví vlastníci, nájomníci alebo správcovia domov povinnosť poskytnúť základné údaje o príslušnej nehnuteľnosti. Existuje však veľa takých prípadov, keď správca nemá sídlo v dome, ktorý spravuje. Preto je potrebné, aby všetky správcovské organizácie, ktoré majú v správe domy na území jednotlivých mestských častí, označili ich na viditeľnom mieste svojím názvom a sídlom. Iba tak sa dá zabezpečiť, aby sčítací komisári vedeli, na koho sa majú obrátiť so žiadosťou o poskytnutie údajov o dome a bytoch.

Údaje získané sčítaním umožnia mestskej časti spracovať komplexný pohľad na stav spoločnosti, analyzovať vývoj v predchádzajúcom období a poskytovať základné informácie pre prognózovanie vývoja v mestskej časti v ďalšom období. Tieto informácie budú mať svoj zmysel, ak získané údaje čo najvernejšie odrážajú skutočný stav v domovom a bytovom fonde na území mestskej časti.

Pre sčítanie obyvateľov, domov a bytov bude rozhodujúcim okamihom polnoc z piatku 25. na sobotu 26. mája 2001.

(miv)

Páčil sa vám článok?