V Dúbravke bude supermarket Kaufland

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Devätnásteho decembra minulého roku miestne zastupiteľstvo mestskej časti Dúbravka schválilo výstavbu obchodného domu Kaufland, ktorý má byť situovaný neďaleko dúbravského domu kultúry.

Nepôjde o taký kolos, akými sú hypermarkety Carrefour (v Petržalke a v Novom Meste) či Tesco (taktiež v Petržalke). Obchodný reťazec Kaufland, ktorý už poznajú aj v susednej Českej republike, sa v Dúbravke etabluje v obchodnom dome, ktorého ťažiskom bude predajňa patriaca ,,iba“ do kategórie o čosi menších supermarketov.

Bude to dvojpodlažný objekt s podzemnými garážami prístupnými zo Saratovskej ulice (projekt počíta s tým, že by mali byť trojpodlažné, pričom jedno z podlaží má byť vyhradené pre obchodný dom), a ďalšími parkovacími plochami na úrovni terénu, prístupnými z Trhovej ulice.

Obchodný dom bude pozostávať z prízemnej časti s celkovou rozlohou 4230 m2. Najväčšiu časť tejto plochy (2470 m2) zaberie supermaket Kaufland, zvyšok pripadá na vstupnú časť, uličku, butiky, prevádzky služieb, kancelárie, administratívne a skladové priestory.

Na prvom poschodí má byť reštaurácia McDonald´s s rozlohou 400 m2 a kapacitou 100 stoličiek, ako aj veľká predajňa elektroniky NAY (rozkladať sa má na ploche 2400 m2 vrátane skladových plôch). Na poschodí budú na celkovej ploche 1430 m2 aj ďalšie butiky a prevádzky služieb.

(lau)

Páčil sa vám článok?