Aupark má byť novou veľkolepou atrakciou

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na jeseň budúceho roka otvorí v Petržalke na Einsteinovej ulici svoje brány ďalšia monumentálna stavba charakterizujúca prelom tisícročí v Bratislave, ktorú jej autori predstavujú ako najväčšiu nákupnú galériu na Slovensku - Aupark.

Bratislavčania, ale aj návštevníci slovenskej metropoly zo širokého okolia sa majú na čo tešiť: na celkovej ploche 63 tisíc štvorcových metrov na troch podlažiach bude svoje služby ponúkať 180 prevádzok. Len pre úplnosť sa žiada uviesť, že developerom projektu, na ktorého realizáciu sa ráta s rozpočtom vyše dvoch miliárd korún, je spoločnosť HB Reavis Management.

O širšom spoločenskom význame Auparku svedčí skutočnosť, že vytvorí približne 1300 pracovných miest a jeho predpokladaný ročný maloobchodný obrat sa má pohybovať okolo päť miliárd korún. Na prenajímanie je určených 35 tisíc metrov štvorcových podlahovej plochy. Okrem obchodov, originálnych reštaurácií, kaviarní, supermarketu, fitnesscentra a salónov krásy budú mať návštevníci k dispozícii detský kútik na ploche 600 metrov štvorcových. Priestory Auparku budú exkluzívne, ale účelne zariadené a na výstavbu sa použijú najkvalitnejšie materiály. Ako ubezpečujú developeri projektu, Aupark bude sídlo známych značiek a najlepšieho sortimentu tovarov, pričom jedinečná má byť aj skladba nájomníkov.

Na treťom podlaží investor pripravuje mnohofunkčný priestor zariadený najmodernejšou svetelnou a zvukovou technikou s kapacitou 1000 miest. Bude určený na organizáciu spoločenských podujatí, kultúrnych akcií a diskoték, ale vytvorí vhodné podmienky aj na realizáciu televíznych relácií. V strede nákupného centra bude prezentačný priestor preklenutý schodiskom a presklenými výťahmi. Súčasťou Auparku bude parkovisko s 2200 parkovacími miestami.

Aupark svojou polohou priamo nadväzuje na Sad Janka kráľa. Názov nákupného centra vychádza z tradície - park založený v roku 1775 sa do roku 1945 nazýval práve Aupark. Dostupnosť MHD, blízkosť troch hraničných priechodov, susedstvo s hlavným diaľničným okruhom okolo Bratislavy a spojenie nákupu, služieb a zábavy vytvárajú predpoklady, aby sa Aupark stal príťažlivým miestom pre návštevníkov zo Slovenska i zahraničia.

V rámci Bratislavy, ale aj celého Slovenska, je jedinečná predovšetkým jeho poloha: od centra Bratislavy je vzdialený len 500 metrov, od Bratislavského hradu 700 metrov. Autori tohto ambiciózneho projektu sa netaja zámerom predstaviť v Auparku väčšiu, pestrejšiu a kvalitnejšiu ponuku služieb ako celé historické centrum mesta. O tom, či sa im to podarí, sa budeme môcť presvedčiť už čoskoro.

(lau)

Letecký pohľad na budúce obchodné centrum Aupark na pravom brehu Dunaja.
VIZUALIZÁCIA - HBRM

Páčil sa vám článok?