Pre deti telesne znevýhodnené postavia dom

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Začiatkom októbra na Mokrohájskej ulici položili základný kameň nového domova pre telesne znevýhodnené deti. „Dom, v ktorom nám je dobre“ postavia z prostriedkov zo zbierky spoločnosti McDonald´s Slovensko.

Okrem dobrovoľných príspevkov návštevníkov reštaurácií venuje McDonald´s na výstavbu domu aj peniaze vo výške 50 percent získaných z predaja najznámejšieho produktu Big Mac počas tzv. Founders Day, ktorý už tradične podporujú osobnosti spoločenského a kultúrneho života.

„Dom, v ktorom nám je dobre“ je projekt, ktorý vznikol v minulom roku z iniciatívy Domova sociálnych služieb pre deti Gaudeámus na Mokrohájskej ulici. „Telesne znevýhodnené deti sú vychovávané v rôznych domovoch a ústavoch, ktoré nikdy nemôžu nahradiť starostlivosť akú poskytuje rodinné prostredie“, komentuje vznik myšlienky Dagmar Vatolíková z Domova Gaudeámus.

Princípom projektu je, že limitovaná skupina detí, tri až päť, sú zaradené do rodinného prostredia, kde ich vychovávajú tzv. profesionálni rodičia. Rodičia boli vybraní na základe prísneho výberového konania a testov, aby vedeli deťom poskytnúť nielen materiálne zabezpečenie a istotu rodiny, ale poskytli im starostlivosť a výchovu aké si tieto deti vyžadujú. Rodina bude žiť v dome, ktorý postavia práve zo zbierok a prostriedkov spoločnosti McDonald´s.

(int)

Páčil sa vám článok?