Pokus zmeniť zvyky obyvateľov Bratislavy

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Návštevnosť bratislavských kín upadá. Napriek tomu sa našiel niekto, kto v tejto situácii nielenže prichádza s ambicióznym a na slovenské pomery unikátnym projektom, ale netají sa ani úmyslom tento trend zvrátiť.

Návštevnosť bratislavských kín upadá. Napriek tomu sa našiel niekto, kto v tejto situácii nielenže prichádza s ambicióznym a na slovenské pomery unikátnym projektom, ale netají sa ani úmyslom tento trend zvrátiť.

Reč je o spoločnosti Ster Century, ktorá sa rozhodla začať v novej bratislavskej dominante Polus City Center (podrobnejšie píšeme o nej na inom mieste) začať 22. novembra tohto roka prevádzku prvého tzv. cinema multiplexu na Slovensku. Ide vlastne o súbor špičkovo vybavených kín pozostávajúcich z ôsmich premietacích sál pre vyše 1600 divákov, ktoré budú súčasťou obchodno-zábavného centra Polus City Center.

Ako uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Ster Century pre ČR a SR David Horáček, nový multiplex bude nielen najväčším na Slovensku, ale bude tiež patriť medzi najmodernejšie v strednej Európe. Svojim návštevníkom ponúkne najpokrokovejšiu projekčnú technológiu Cinemecanica z Talianska a najlepšie zvukové systémy (DTS, SRD a SR).

Diváci sa budú môcť uvelebiť v luxusných a pohodlných sedadlách - ich pohodlie D. Horáček prirovnal k sedadlám v prvej triede v lietadlách - v radoch vzdialených od seba tak, aby bol dostatočný priestor pre nohy. Vďaka hľadisku štadiónového typu budú mať všetci na plátno perfektný výhľad.

,,Multiplex sa tiež pochváli neobvykle rozmernými premietacími plátnami,“ konštatoval Horáček a spresnil, že plocha toho najväčšieho je 159 m2. Pokiaľ ide o programovú ponuku, ubezpečil, že bude široká a okrem hollywoodskych trhákov si diváci budú môcť vybrať z titulov zo slovenskej, českej a európskej tvorby. Práve slovenským a českým filmom venuje spoločnosť Ster Century vo svojom dramaturgickom pláne osobitnú pozornosť.

Osem premietacích sál ponúkne návštevníkom v priemere 13 filmových titulov týždenne, každý deň sa v multiplexe uskutoční zhruba 40 (!) filmových predstavení. Aby bol pôžitok zo sledovania filmov dokonalý, nebudú chýbať ani maškrty vhodné pre návštevu kina (popcorny v troch príchutiach, nealko, cukríky, zmrzlina, čokoláda a iné sladkosti).

D. Horáček vie, že trend návštevnosti kín v Bratislave i na celom Slovensku je negatívny. Napriek tomu je optimistom, pretože skúsenosti z otvorenia podobných multiplexov v okolitých krajinách hovoria jasnou rečou. Napríklad keď spoločnosť Ster Century otvorila v Brne-Modřicích svoj prvý multiplex v strednej Európe (v 14 sálach ponúka vyše 3000 miest!), celková návštevnosť kín v ČR vzrástla práve v brnianskom regióne. Ak to vyšlo v ČR (a takisto v Maďarsku a Poľsku), prečo by podobný zámer nemohol vyjsť aj v Bratislave? Nuž, uvidíme.

(lau)

Páčil sa vám článok?