Polus City Centrum na Vajnorskej ulici má byť otvorené koncom novembra

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Otvorenie obrovského komplexu Polus City Center, novej dominanty na Vajnorskej ulici - prvého veľkého nákupno-zábavného centra na Slovensku - sa blíži a práce na jeho dokončení pokračujú závratným tempom.

Podľa predsedu predstavenstva Polus investment, a. s., Gábora Zászlósa nadšenie tvorcov projektu vrcholí a termín otvorenia, 22. novembra 2000 o 9.00 hodine, sa určite dodrží.

Gigantický projekt poskytne Bratislavčanom, ale nielen im, prvé miesto na Slovensku, ktoré pod jednou strechou spojí nakupovanie so zábavou, športom, oddychom, službami, reštauráciami a kaviarňami. Podľa svojich tvorcov má zároveň ambíciu zmeniť nákupné návyky slovenských spotrebiteľov a stať sa novým miestom na stretávanie sa priateľov a rodín v Bratislave a jej okolí.

Prečo City Center? Toto miesto má poskytovať všetky vymoženosti centra mesta pod jednou strechou. Už v súčasnosti je impozantným zoskupením vyše 130 maloobchodníkov, ktorí sa nachádzajú na vyše 33 000 m2 (alebo 90 percent) plochy centra. Pripomeňme, že toto zoskupenie vedie hypermarket Carrefour, jeden z najsilnejších obchodných reťazcov Európy (38 percent plochy).

Absolútnou novinkou na Slovensku bude prvé cinema multiplex Ster Century s ôsmimi premietacími sálami (podrobnejšie o ňom píšeme na inom mieste), obchod s elektronikou prevádzkovaný spoločnosťou Datart (4 percentá) a najväčšie bratislavské bowlingové centrum so 14 dráhami (takisto 4 percentá plochy). Ďalej v Polus city center bude možné navštíviť mix renomovaných obchodov s módou (34 percent), priestor na zábavu zaberie 22 percent, športový tovar 8,5 percenta, obuv 6 percent a reštauračné služby 11 percent.

A to ešte nehovoríme o bankových službách, pošte, lekárni, optike, čistiarni, oprave obuvi, kľúčovej službe, kaderníctve, soláriu atď. Tento impozantne široký výpočet výrečne vypovedá o tom, že názov city center, ktorý vyzývavo naznačuje ambíciu tohto priestoru stať sa alternatívnym centrom mesta, nie je megalomanstvom.

,,Polus City Center ponúka svojim nájomcom nielen prenájom atraktívnych obchodných priestorov, ale poskytuje im aj podporu pri architektonickom návrhu, realizácii stavebných a technických prác, maketingu, a merchandisingu,“ uviedol riaditeľ projektu Todd Cowan. ,,Počas dlhoročných skúseností s maloobchodom si uvedomujeme, že náš úspech v konečnom dôsledku závisí od úspechu našich nájomcov.“

Pripomíname, že Polus City Center je ďalším projektom spoločnosti TriGránit Development Corporation, ktorá patrí k významným investičným spoločnostiam podnikajúcim v oblasti výstavby a manažmentu nehnuteľností. Vlastníkom spoločnosti je jedna z najväčších severoamerických spoločností podnikajúcich v oblasti nehnuteľností TrizecHahn Corporation, regionálne známa ako Polus Investment Corporation, spolu s európskou pobočkou AIG a Európskou bankou pre obnovu a rozvoj.

(lau)

Na Vajnorskej ulici už dnes dominuje stavba Polus City Centra. V týchto dňoch má byť stavba dokončená, slávnostné otvorenie tohto nákupno-zábavného komplexu je plánované na 22. novembra 2000.
VIZUALIZÁCIA - PCC

Páčil sa vám článok?