Boj hypermarketov o zákazníka sa začína

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Aj slovenskú metropolu už konečne objavili zahraničné obchodné reťazce a prejavili záujem vybudovať v nej obrovské nákupné strediská, aké sme donedávna poznali iba pri návštevách v zahraničí - hypermarkety.

Už od júna je v Petržalke v prevádzke najväčšie slovenské obchodné centrum Danubia Shopping center Petržalka, kde okrem hypermarketu francúzskej spoločnosti Carrefour budú na ploche 45-tisíc m2 aj desiatky ďalších obchodov, služieb, reštaurácií a kín. V novembri sa očakáva otvorenie Polus Centra na Vajnorskej ulici, v ktorom by si malo prenajať priestory asi sto domácich i zahraničných spoločností, vrátane už spomenutého Carrefouru.

Polus Center sa stane miestom poskytujúcim 38 tisíc m2 predajnej a takmer 20 tisíc m2 administratívnej plochy. V druhej fáze bude dokončených ďalších 12 tisíc m2 administratívnej plochy a obytná budova so sto bytmi. Ďalším prírastkom v rozrastajúcej sa rodine hypermarketov je Shopping Park Soravia, ktorý má po úplnom dokončení komplexu poskytovať dovedna 60-tisíc m2 predajných, ale aj zábavných, oddychových a športových priestorov.

To však zďaleka nie je všetko. Iba v Petržalke v krátkom čase pribudnú ďalšie obrovské nákupné centrá. Na Budatínskej ceste vedľa čerpadla Esso sa už stavia supermarket Jednota, ktorej otvorenie sa podľa vyjadrenia obchodného riaditeľa Jednoty Tibora Taberyho plánuje v predvianočnom čase. Na rovnakej ulici bude aj hypermarket Tesco, ktorého dokončenie sa podľa zástupcu vedúcej oddelenia územného rozvoja a dopravy Miestneho úradu mestskej časti Petržalka Jozefa Vaceka predpokladá už v máji budúceho roku.

V Janíkovom dvore zasa pre Petržalčanov, ale nielen pre nich, pribudne obchodné stredisko Dunaj Shopping Center. Podľa informácií z magistrátu Bratislavy sa uvažuje aj o ďalších hypermarketoch. Najďalej sa v úvahách zašlo v prípade hypermarketu Tesco v Ružinove (konkrétne pri Zlatých pieskoch), ďalšie Tesco pravdepodobne pribudne v Lamači. O vybudovaní hypermarketov v Bratislave však uvažujú aj ďalšie obchodné reťazce. Napríklad spoločnosť Kaufland predpokladá výstavbu hypermarketu v Dúbravke (príslušnú štúdiu by mali v dohľadnom čase predstaviť verejnosti).

(ver)

Páčil sa vám článok?