Opustené zvieratá sa dočkajú mestského útulku

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V polovici júla uzavrelo mesto Bratislava zmluvu o nájme a spolupráci s Asociáciou ochrancov zvierat. Na jej základe bude zrekonštruovaný existujúci útulok pre mačky na Rebarborovej ulici a stane sa z neho Prvý bratislavský útulok pre mačky a psov.

Mesto sa pre tento krok rozhodlo po neúspešných rokovaniach so Slobodou zvierat, ktorá zabezpečuje asanáciu opustených zvierat v Bratislave doteraz. Mesto tiež upustilo od zámeru pomôcť Slobode zvierat vybudovať útulok pre opustené zvieratá na Poliankach.

Mesto podporí rekonštrukciu útulku na Rebarborovej ulici sumou do 350 tisíc korún a bude sa podieľať na jeho prevádzke vo výške do 13 tisíc korún mesačne. Asociácia ochrancov zvierat sa zaväzuje, že v rámci kapacitných možností útulku bude prednostne prijímať zvieratá z karanténnej stanice a zabezpečí ich ďalšie umiestnenie.

Ide o prvý úspešný pokus zriadiť v Bratislave útulok pre zvieratá. Mesto tak vyjadruje svoj záujem o vytváranie kapacít pre opustené zvieratá, ale aj o prechodnú starostlivosť o zvieratá v čase neprítomností ich majiteľa. Podporovať zriaďovanie a prevádzkovanie útulkov pre zvieratá ukladá samosprávam zákon o ochrane zvierat č. 115/1995.

(brn)

Páčil sa vám článok?