Polus City Center otvoria v novembri 2000

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V polovici mája dokončili hrubú stavbu nákupno-obchodného komplexu Polus City Center na bratislavských Pasienkoch (fotografia hore). Ako potvrdili predstavitelia investora projektu spoločnosť TriGránit Development Corp., plánovaný termín dokončenia výstavby sa podarí dodržať a obchodné priestory Polus City Center otvoria v novembri 2000.

V novom obchodno-zábavnom centre bude hypermarket Carrefour s rozlohou takmer 14 500 m2, 8 kinosál, 14 bowlingových dráh, dve veľké predajne elektroniky a športových potrieb, reštaurácie, služby a nové námestie s fontánou. Ambíciou investora je, aby sa Polus City Center stalo najsilnejším nákupným centrom v Bratislave.

Celková plocha určená na prenájom predstavuje 38 000 m2, z čoho je už 82 % plochy prenajatých. Súčasťou komplexu budú aj 17- a 12-podlažné administratívne budovy, obytný blok so 100 bytmi. Tie budú dokončené v druhej fáze výstavby do marca 2001. Hrubú stavbu Polus City Center dokončili za 29 týždňov, celkový čas výstavby obchodno-zábavnej časti komplexu potrvá 380 dní. Okrem toho Polus City Center poskytne v podzemí 2000 miest na parkovanie.

Prednosťami nového komplexu budú podľa investora projektu rozmanitosť príležitostí na nákup, zábava, služby, pohodlné parkovanie a jednoduchý prístup k mestskej hromadnej doprave a k medzimestskej doprave na železničnej stanici Nové Mesto a autobusovej stanici na Bajkalskej ulici.

Majiteľom obchodno-zábavného komplexu Polus City Center je Polus Investment, a. s., ktorá je dcérskou spoločnosťou TriGránit Development Corp. V súčasnosti Polus Investment zamestnáva vyše 500 zamestnancov, po dokončení komplexu bude mať vyše 2000 zamestnancov.

(ado)

Takto bude vyzerať Polus City Center po dokončení v marci 2001.
FOTO a VIZUALIZÁCIA - PCC

Páčil sa vám článok?