Za pokuty treba kúpiť vysávače

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Pracujem v dennom rehabilitačnom sanatóriu na Donnerovej ulici. Okolo sanatória je park, kde sa denne schádza mládež, ktorá nemá nič iné na práci, len znečisťovať okolie. Fajčia a park je plný škatuliek od cigariet, ale to im nestačí, a preto vysypávajú odpadové koše po celom parku.

Náš areál je pre nich ideálnym miestom, kde sa môžu stretávať, fajčiť, popíjať aj fetovať a vôbec neberú ohľad na to, že toto sanatórium navštevujú deti do 6 rokov. Znečisťujú a poškodzujú celý areál, sprejujú celú budovu, dokonca už dvakrát rozbili okná na vchodových dverách.

Okrem toho sa nájdu aj takí, ktorí sem chodia venčiť psov a kŕmiť divé mačky. Keď už hovoríme o nečistote, patria k tomu aj výkaly po psoch na trávnatých plochách a chodníkoch. Najviac to vyniká práve teraz po roztopení snehu. Myslím si, že by bolo potrebné vyberať pokuty od majiteľov psov, ktorí si po svojom psovi neodpracú výkaly a z týchto peňazí by sa mali a z týchto peňazí by kúpiť vysávače na odstraňovanie výkalov.

Preto som za to, aby sa prijalo Všeobecne záväzné nariadenie o dodržiavaní čistoty, kde spadá aj odstraňovanie výkalov po svojich psoch.

Božena Benková, Karlova Ves
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?